Bapa TlRI Adik Kerap Mnta M4af Ketika Kami Bertemu Di HospitaI – Kakak Angkat

Permohonan m4af lelaki berkenaan diungkapkan ketika mereka bertemu pada proses pengec4man myat kanak-kanak maIang itu di H0spitaI Melaka.

Svspek lelaki yang juga ayah t1ri kepada kanak-kanak yang mavt selepas dipercayai Iemas dalam tong dan did3ra dalam kejad1an di Taman Krubong Jaya, Melaka berkali-kali mengucapkan kata m4af kepada keIuarga angkat kanak-kanak yang Iemas di dalam t0ng air dan dipercayai did3ra.

Menceritakan hal itu kakak angkat angsa yang dipanggil ‘Adik”, Tufah Naziha Md Tarmidi, 26, berkata, permohonan m4af lelaki berkenaan diungkapkan ketika mereka bertemu pada proses pengec4man myat kanak-kanak maIang itu di H0spitaI Melaka hari ini.

Ujar Taufah, ketika pengec4man itu ibunya Norlida Abu Hassan, 50, juga sempat mer4yu kepada ibu kndung kanak-kanak itu untuk membenarkan ank mereka dikbumikan di kediaman dia membesar di Rawang Selangor.

Bagaimanapun wanita berusia 32 tahun itu hanya menggeIeng kepala tanpa berkata apa-apa.

Tufah yang juga bekas rakan satu kolej svspek wanita berkenaan berkata, mengenali wanita berkenaan, dia tidak menyangka peristiwa tr4gis ini terjadi kepada adik angkatnya.

Katanya, wanita itu merupakan graduan diploma bimbingan dan kaunseling yang tamat pengajian di sebuah kolej swasta di Melaka pada tahun 2015.

Terdahulu sepasang suami isteri dir3man tujuh hari selepas dipercayai mend3ra kanak-kanak lelaki berusia tujuh tahun sehingga mninggaI dunia pada petang Jumaat.

Dalam kejad1an kira-kira jam 4 petang Jumaat itu, pihak poIis menerima panggilan daripada bapa tiri mngsa berusia 38 tahun yang mengatakan anaknya itu Iemas dalam t0ng air setinggi 60.9 sentimeter di rumah berkenaan.

Sias4tan pihak poIis bagaimanapun mendapati, hasil pemeriksaan fizikal terhadap myat mngsa menemui kesan Iebam dan keceder4an di beberapa angg0ta badan, sebelum myat kanak-kanak itu dibawa ke jabatan pervbatan f0rensik, HospitaI Melaka untuk bdah s1asat bagi mengetahui punca kemat1an.

Sumber: awani

Be the first to comment on "Bapa TlRI Adik Kerap Mnta M4af Ketika Kami Bertemu Di HospitaI – Kakak Angkat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*