[VlDEO] Mngamuk Staf Tdak Baca Al Quran, Rosyam Nor Luang Masa Ajar Mengaji

Tidak dinaf1kan wajah peIakon dan juga penerbit terkenal, Datuk Rosyam Nor sudah jarang kelihatan menerusi kaca televisyen.

Selain memiliki perniagaan pasar raya, beliau juga merupakan pengasas kepada Suhan Movies & Trading yang merupakan salah satu syarikat penerbitan tanah air.

Terbaru, menerusi saluran Y0uTube milik syarikat tersebut, terdapat satu video yang telah mengundang pujian netizen kerana mereka menyifatkan perkara dilakukan itu amat mendatangkan kebaikan kepada diri masing-masing.

“Tok Syam meng4muk staf tak mengaji!” – Y0uTube syarikat

Menerusi perk0ngsian tersebut, Rosyam atau nama sebenarnya Mohamed Noor Shamsuddin sedang mengajar beberapa kakitangan syarikatnya mengaji iqra dan al-Quran.

Menurut kapsyen video itu, kebiasaannya mereka diajar oleh ustaz namun kali ini figura berusia 53 tahun itu sendiri cuba untuk ‘menguji’ bacaan kakitangannya.

Meskipun cara mengajar yang agak garang namun setiap yang disampaikan amat bermakna dan mampu membantu setiap pekerjanya untuk lebih peka tentang pembacaan yang betul.

Untung dapat bos macam ni

Rakaman berdurasi 13 minit itu menerima reaksi pos1tif warganet yang turut teruja cara beliau menjaga kebajikan para pekerja selain memuji betapa untungnya memiliki bos yang begitu mengambil berat mengenai didikan ag4ma.

Dari main ‘redah’ bacaan, sedikit sebanyak dapat juga memperbetulkan apa yang perlu! Semoga perkongsian antara mereka diberi ganjaran pahala dunia dan akhirat. Amin.

VlDEO:

Sumber: YouTube Suhan Movies

Kredit: OMM

Be the first to comment on "[VlDEO] Mngamuk Staf Tdak Baca Al Quran, Rosyam Nor Luang Masa Ajar Mengaji"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*