[VlDEO] Budak 6 Tahun Bermain Pemetik APl, Dipercyai Menjadi Pvnca Rumah Terb4kar

Tndakan seorang kanak-kanak lelaki yang bermain pemetik ap1 milik bapanya dipercayai telah menyebabkan kebkaran sebuah rumah di Jengka 8, Maran, kelmarin.

Menurut laporan Kosmo! Online, dalam kejadian yang berlaku pada pukul 5 petang itu, seorang wrga emas nyaris mavt selepas terperngkap dalam kebkaran berkenaan.

Bagaimanapun, mngsa dapat diseIamatkan oleh penduduk kampung yang membawanya keluar semasa ap1 sedang marak.

Kejad1an tersebut sempat dirakam oleh orang ramai yang berada di kawasan tersebut dan dikongsi menerusi video di laman sosial Faceb0ok.

‘MaIang tidak berbau’

Difahamkan, bapa kepada kanak-kanak tersebut iaitu Razali Mohd. Azman berkata kejadian tersebut dipercayai bermula dari ruang tamu dimana anaknya yang berusia enam tahun bermain pemetik ap1.

“Seorang lagi anak saya berusia 14 tahun yang berada di tndas menyedari kejad1an ini lalu berIari keluar melalui pintu dapur.

“Ank saya yang berusia enam tahun juga sempat menyeIamatkan diri,” katanya ketika ditemui oleh pihak media.

Kejadian berkenaan mengak1batkan Razali sekeluarga hanya tinggal seheIai sepinggang selepas hampir 90 peratus rumahnya bersama sebuah motosikal baru mvsnah dijiIat ap1.

“Pada mulanya saya hendak menunggang motosikal baharu ke ladang, namun menukar fikiran menunggang motosikal lama.

“Saya reda dengan ujian ini meskipun baru menggantikan barang-barang selepas rumah ditenggeIami air bnjir baru-baru ini tetapi kini semuanya mvsnah dalam kebkaran,” katanya pasrah.

Menjengah ke ruangan k0men video itu, rata-rata warganet meninggaIkan komen bermuhasabah diri agar mengambil ikt1bar daripada kejad1an terbabit.

Mereka turut mendoakan agar ‘adik’ tersebut belajar rajin-rajin dan boleh menggantikan rumah keluarganya apabila sudah dewasa kelak.

Difahamkan lagi semasa kejad1an, bapanya berada di ladang kelapa sawit sedang menguruskan lembu manakala isterinya keluar ke bandar untuk membeli barang keperluan.

VlDEO:

Sumber: Kosmo! Online (Abdul Rashid Abdul Rahman), Facebook Yamaha Army, OMM

Be the first to comment on "[VlDEO] Budak 6 Tahun Bermain Pemetik APl, Dipercyai Menjadi Pvnca Rumah Terb4kar"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*