Adik Danish Solat Jnazah Arwh Babanya, Ini Solat Trakhir Mereka Bersama

Tuaran: Tiga m4ut manakala tujuh lagi terseIamat apabila tiga kenderaan, termasuk trak tntera bertembvng di Simpang Marabahai Spurs, Jalan Berungis – Tenghilan, di sini, hari ini.

Dalam kejad1an kira-kira 8 pagi itu Seorang anggota poIis Shamsully Adly, 45, memandu kereta Perodua Kancil disahkan mninggaI dunia di lokasi kejad1an.

Apa yang berlaku mengejvtkan keluarga Koperal Shamsully yang otw pulang kerumah selepas bertugas, ramai yang bersed1h atas apa yang men1mpa Koperal Shamsully.

Awal Pagi Ini Kami DitinggaIkan Oleh Seorang Sahabat a.k.a Suami Kepada Sepupu Kesayangan Saya CtHazar Akbar.

Mohon Doakan Kekuatan Iman Dan Ketabahan Hati Buat Semua.

إِنَّا لِلَّٰهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ .

Buat Sahabat Shamsully Bin Adly, Semoga Husnul Khatimah, Solat Zuhur Berjemaah Tanpa Bapanya.

Semoga Jadi Anak Soleh, Pelindung Mama Dan Adik-Beradik Perempuannya Yang Lain.

Bila Dia Tanya, “Danish, Tahu Bapa MninggaI?, “Tahu!, Danish Doa Baba Cepat Balik Rumah”.- Salwani Basri.

Manakala, tujuh individu yang menaiki trak tentera Hino tiga tan, termasuk pemandu dilaporkan tidak mengalami keceder4an.

Ketua PoIis Daerah Tuaran Deputi Superintendan Mohd Hamizi Halim berkata, kem4langan berlaku apabila trak tntera bertmbung dengan motosikal yang tiba-tiba keluar dari simpang jalan sebelum mermpuh kereta Perodua Kancil di laluan bertentangan.

Sias4tan awal mendapati trak tntera itu dipandu dari arah Tamparuli menghala ke Tenghilan, bagaimanapun sebaik tiba di lokasi, motosikal dinaiki dua lelaki keluar dari simpang Jalan Marabahai Spurs menyebabkan pemandu trak berusia 24 tahun tidak sempat mengelak lalu merempvh motosikal terbabit.

Ak1bat pertmbungan itu juga penunggang dan pembonceng motosikal Yamaha Ego S Jul Amri Shamsudin, 25, bersama pembonceng yang juga abang angkatnya, IL Yasa Shamsudin, 35, ters3ret ke laluan susur sebelum trak hiIang kawalan ke laluan bertentangan.

Kemudian bertembvng dengan kereta Perodua Kancil yang dipandu dari arah Kota Belud, keduanya penunggang dan pembonceng disahkan mninggaI dun1a ditempat kejadi1an katanya dalam kenyataannya, hari ini.

Mohd Hamizi berkata, dua mngsa menaiki motosikal itu mavt di lokasi kejadian ak1bat p4rah di kepaIa dan badan, begitu juga anggota poIis memandu kereta Perodua Kancil yang turut terk0rban dalam kemaIangan itu selepas terperngkap di tempat duduk pemandu.

Tiga mngsa yang m4ut dihantar ke h0spital Tuaran untuk bed4h s1asat manakala k3s dis1asat mengikut Sksyen 41(1) Ak ta Pengangkutan Jalan 1987, katanya.

Difahamkan, Shamsully dari Ibu Pejabat PoIis Daerah (IPD) Kota Belud dilaporkan dalam perjalanan pulang ke rumahnya di Kampung Bolong, Tuaran selepas tamat bertugas.

Sementara itu, Ketua Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Daerah Tuaran Abdul Qawie Abdul Gapar berkata, pihaknya menerima panggilan kecem4san 8.08 pagi berhubung kejad1an itu.

Katanya, seramai lapan anggota dikerah ke lokasi dengan sebuah jentera dan kenderaan utiliti Unit Bntuan Perkhidmatan Kecem4san (EMRS).

Sebaik tiba di lokasi, pasukan b0mba mengambil masa 24 minit mengeIuarkan pemandu kereta Perodua Kancil yang tersep1t.

Semua mngsa terselamat menjalani pemeriksaan kesihatan, manakala mngsa yang disahkan mninggaI dunia diserahkan kepada poIis untuk tindakan lanjut. Operasi ditamatkan 9.29 pagi, katanya.

Semoga Puan siti tabah permergian suami tersayang, arwh meninggaIkan 5 anak yang masih kecil. Alfatihah.

Be the first to comment on "Adik Danish Solat Jnazah Arwh Babanya, Ini Solat Trakhir Mereka Bersama"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*