Gara2 Bu4ng Parcel Di Tempat Iarangan, Pihak Brkuasa Jejak Lelaki lni Hingga Ke Rumah

Terdahulu, tuIarnya satu perk0ngsian video Iakonan mengenai taktik para ‘sc4mmer’ mencvri maklumat peribadi pengguna ‘atas talian’ menerusi info yang tertera pada pembungkusan yang dibvang di tempat awam.

Namun, nampak gayanya masih ada individu yang tdak mengambil iktibar daripada perk0ngsian video berkenaan. Terbaharu. tuIarnya perk0ngsian pengguna Twitter @redzuanNewMPB yang memuat naik beberapa gambar mengenai seorang lelaki dengan berani membuang pembungkusan barangan ‘online’ miliknya di kawasan awam yang tidak sepatutnya.

Berdasarkan sumber, gambar-gambar tersebut dipercayai diambil oleh orang awam setempat yang membuat advan kepada pihak berwajib untuk mengambil tndakan atas keg1atan yang dilakukan oleh lelaki berkenaan.

Sudah terang lagi bersuluh, lokasi berkenaan sudah terpampang papan tanda kawasan larangan membuang smpah dan sesiapa yang berdegiI akan did3nda sebanyak RM500.

Keberadaan lokasi rumah lelaki berkenaan berjaya dikesan oleh pihak berkuasa tempatan menerusi maklumat peribadi beliau yang tertulis pada pembungkusan berkenaan. Setakat ini, identiti peIaku serta tempat kejad1an masih dirhsiakan.

Tindakan lelaki ini bukan sahaja mengundang pencmaran alam sekitar bahkan mampu menjatvhkan imej negara disebabkan cerminan rakyat yang tdak bertanggungjawab berbuat sepah di kawasan Iarangan.

Berharap kesiIapan ini tidak akan diulangi lagi dan tidak menjadi ikutan di kalangan rakyat di negara ini.

Vocket

Be the first to comment on "Gara2 Bu4ng Parcel Di Tempat Iarangan, Pihak Brkuasa Jejak Lelaki lni Hingga Ke Rumah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*