[VlDEO] Pemuda JuaI Kereta Kesayangan, Semua Hasil JuaIan DisaIurkan Ke Pondok Tahfiz

Pelbagai cara dapat kita lakukan untuk melakukan kebaikkan. Sdekah dan melakukan amal jariah merupakan antara salah satu tiket untuk ke syurga yang dijanjikan oleh Allah S.W.T.

JuaI kereta kesayangan demi pahala

Menerusi satu perk0ngsian yang diperoleh daripada laman Faceb0ok Motorsports Malaysia, seorang pemuda telah menjuaI keretanya dan menginfakkan semua hasil juaIan tersebut kepada sebuah pondok Tahfiz di Pahang.

100% untuk pondok tahfiz

Menurut laman Faceb0ok berkenaan, kereta itu adalah kereta kesayangannya dan apa yang dilakukan adalah salah satu cara mengumpul saham akh1rat.

Menggunakan nama Faceb0ok Semangat Membara, pemuda terbabit memaklumkan kereta yang ingin dijuaI masih lagi cantik dan turut memuat naik keadaan keretanya yang terjaya rapi.

Pengusaha pasaraya

Dalam pada itu, di ruangan komen pula, laman Faceb0ok Motorsports Malaysia ada memberitahu bahawa pemuda terbabit merupakan pengusaha sebuah pasaraya di Pahang dan mengajak orang ramai supaya sama-sama menyokong perniagaan beliau.

Semoga terus murah rezeki bro

Tindakan murninya telah mendapat perhatian warganet dan rata-rata mengucapkan terima kasih serta memuji kebaikkan yang dilakukan oleh pemuda itu.

VlDEO:

Kredit: OMM

Be the first to comment on "[VlDEO] Pemuda JuaI Kereta Kesayangan, Semua Hasil JuaIan DisaIurkan Ke Pondok Tahfiz"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*