TuIar Lelaki 0KU Duduk Ditangga Rumah Trbakar, Ebit Lew Datang Beri Rumah Baru

Sejak semalam, tuIar di media sosiaI foto seorang lelaki keIainan upaya (0KU) duduk ditangga rumahnya yang hngus terb4kar di Pengkalan Chepa, Kelantan.

Ebit Lew dah sampai

Susulan daripada itu, pendakwah terkenal, Ustaz Ebit Lew yang pagi tadi baru sahaja menaiki pesawat ke Kelantan telah datang bertemu dengan remaja tersebut bagi memberikan bantuan diatas kesuIitan yang men1mpa dirinya.

Beri motosikal roda tiga buat abang

Dalam pertemuan tersebut, Ebit Lew telah memberikan smbangan motosikal roda tiga kepada pemuda tersebut selepas motorsikal yang digunakan sebelum ini terb4kar bersama rumah yang diduduki bersama adiknya yang mengh1dap sndrom d0wn dan bvta.

Beliau juga akan membntu membayar kontraktor membina semula rumah baharu buat adik-beradik ini dan sudah membayar sepenuhnya rumah yang akan dibina tersebut.

Ramai yang turut sama membntu

Selain daripada itu, ustaz turut berterima kasih kepada penduduk kampung, keluarga dan pihak-pihak yang sama-sama tampil memberi bntuan awal kepada adik-beradik berkenaan selepas mereka ditmpa mus1bah.

Perkara tersebut juga dimaklumkan oleh sepupu kepada mngsa kebkaran yang menuIarkan kisah sed1h ini semalam.

Menerusi gambar yang tuIar semalam, pengguna Faceb0ok dikenali sebagai Aniq Shurfati telah memuat naik gambar sepupunya yang mempunyai masaIah penglihatan dan sndrom d0wn duduk ditangga rumah yang dihuninya tanpa mengetahui bahawa rumah tersebut sudah mvsnah dijiIat APl.

Ia tuIar di media sosial sehingga mendapat perhatian banyak pihak kerana h1ba melihat situasi menyed1hkan itu.

Kredit: omm

Be the first to comment on "TuIar Lelaki 0KU Duduk Ditangga Rumah Trbakar, Ebit Lew Datang Beri Rumah Baru"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*