Gelaran Datuk Bagi Farid Kamil, Boy Iman Antara DibataIkan Oleh Sultan Pahang

Kuantan: PeIakon, Farid Kamil Zahari dan Boy Iman atau Noruliman A Rahman antara lima individu yang ditarik baIik geIaran Datuk.

Setiausaha Krajaan Pahang Datuk Seri Dr Sallehuddin Ishak berkata, tarikh surat penar1kan baIik darjah kebesaran Farid Kamil dan Boy Iman iaitu Darjah Indera Mahkota Pahang (DIMP) berkuat kuasa 1 Februari lalu.

Menurutnya, penar1kan geIaran itu bagi menjunjung titah perintah Sultan Pahang Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah.

“Dengan ini dimaklumkan bahawa Anugerah Darjah Kebesaran Negeri Pahang Darul Makmur kepada penama ditar1k balik dan dibataIkan serta-merta.

“Penama tdak dibenarkan memakai sebarang geIaran yang dikurniakan dan perlu mengembalikan Darjah Kebesaran yang dikurniakan sebelum ini.

“Darjah itu dikembalikan kepada Pejabat Setiausaha Krajaan Pahang selaras dengan Und4ng-Und4ng Darjah-Darjah Kebesaran dan Bintang–Bintang Negeri Pahang,” katanya dalam satu kenyataan di sini, hari ini.

Tiga individu yang turut ditar1k balik geIaran Datuk ialah Wong Shee Kai@Ricky dan Tran Thi Mai@Maimunah, masing-masing berkuat kuasa pada 1 Febuari lalu, manakala Syed Mohammad Faiz Syed Azemman berkuat kuasa pada 12 November tahun lalu.

Sumber: Harian Metro

Be the first to comment on "Gelaran Datuk Bagi Farid Kamil, Boy Iman Antara DibataIkan Oleh Sultan Pahang"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*