[VlDEO] Usia Hampir 30 Tahun Tak Kawin Lagi, Makcik Ramai2 Doakan Gadis Jumpa J0doh

Golongan bujang pasti sudah jenuh menerima soalan ‘cepu emas’ yang berbunyi ‘bila nak kahwin?’, lebih-lebih lagi waktu ahli keluarga dan saudara-mara berkumpul ramai-ramai, betul tak?

Kadang-kadang, boleh sak1t kepala jadinya bila terpaksa melayan soalan sens1tif macam ni walaupun individu yang bertanya berniat baik atas dasar prihatin terhadap empunya diri.

Bagaimanapun, berbeza pula dengan apa yang terjadi pada keluarga seorang usahawan yang dikenali sebagai Nur Iylia Malek ini.

Oleh kerana Iylia masih belum mendirikan rumah tangga pada usia 29 tahun, makciknya sanggup membacakan doa agar dia dipertemukan jod0h dengan lelaki soleh secepat mungkin.

Menerusi sebuah rakaman video dikongsi menerusi aplikasi TikT0k, kelihatan makciknya sedang menadah tangan berdoa kepada Allah SWT agar anak saudaranya berjumpa jod0h sambil diaminkan oleh sanak-saudara lain.

Doa j0doh!

Menjengah ke ruangan k0men, rata-rata warganet menyifatkan Iylia cukup bertuah kerana dikelilingi sanak-saudara yang ‘sporting’ dan tidak bertanyakan soalan sens1tif bertalu-talu terhadap dirinya.

Selain berharap agar doa makciknya itu dimakbulkan, ada juga warganet yang menawarkan diri untuk ‘masuk meminang’ Iylia. Amboi sempat lagi ya!

Alhamdulillah, macam itulah baru bagus. Doakan yang baik-baik… Bukannya asyik bertanya ‘bila nak kahwin’ berulang kali, lagipun j0doh kan rahsia Tuhan.

Sumber: TikTok Nur Iylia Malek, OMM

Be the first to comment on "[VlDEO] Usia Hampir 30 Tahun Tak Kawin Lagi, Makcik Ramai2 Doakan Gadis Jumpa J0doh"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*