[VlDEO] Sarung Topi Konvo Atas Batu NlSAN, Gadis Sbak K0ngsi Kejayaan Di Kbur Arwh Bapa

Pemerg1an insan tersayang dalam kehidupan sememangnya sesuatu yang sangat memiIukan. Lebih-lebih lagi jika insan itu merupakan ibu atau bapa kita.

Baru-baru ini, seorang gadis berasal dari negara jiran, Indonesia memuat naik satu video menerusi akaun TikT0k miliknya, @yussrilinnah.

Video pendek itu memaparkan gadis itu sedang menz1arahi kbur arwh bapanya, yang dipanggil ‘abah’, dan dia dilihat memakai jubah lengkap dengan ‘mortar board’ di atas kepala kerana baru sahaja menamatkan pengajiannya.

Mungkin jika abah ada sewaktu majlis tamat pengajian kelmarin pasti seperti ini,” tulisnya pada video berkenaan.

Namun, apa yang menyed1hkan dalam video tersebut adalah saat dia menanggalkan ‘mortar board’ dan meletakkannya di atas batu n1san, seakan-akan dia sedang menyarungkannya di atas kepala bapanya.

Ak1bat tdak dapat menahan kesed1han, dia mengusap kedua-dua pipinya berkali-kali untuk mengesat juraian air m4ta yang jatvh merindui arwh bapanya.

Jika bapanya masih ada, kalau waktu diputar kembali, dia ingin meluahkan segala kegembiraan dalam hati, memandang tepat ke anak mata bapanya dan meneriak memberitahu: ‘Abah, anakmu ini telah berjaya membuat abah bangga!’.

Tetapi sayang seribu kali sayang, luahan itu tdak akan sampai kepada orang yang dituju kerana bapanya itu telah pergi buat selama-lamanya.

Tiada lagi senyuman serta pujian daripada seorang ‘bapa’, tanda bahagia tatkala melihat kejayaan yang diperoleh oleh anak gadisnya itu di dunia ini.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata warganet berasa seb4k melihat perk0ngsian gadis itu. Dalam pada itu, mereka turut mendoakan buat arwh bapanya dan memberi kata-kata semangat kepada dirinya.

Sesungguhnya setiap yang hidup pasti akan pergi menghadapNya. Sementara mereka masih bersama dengan kita, hargailah kedua orang tua kita dan luangkan masa bersama selagi berpeluang.

Hidup ini sementara. Tunjukkan pada mereka betapa kita sayangkan mereka… Semoga sis itu kuat menghadapi segala ujian dalam hidupnya. Amin!

VlDEO:

Sumber: TikT0k @yussrilinnah, BorakDaily

Be the first to comment on "[VlDEO] Sarung Topi Konvo Atas Batu NlSAN, Gadis Sbak K0ngsi Kejayaan Di Kbur Arwh Bapa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*