K0ngsi Video ClUM Mulut Adik Angkat, Ramai J1jik Cara Founder Luah Kasih

Menjadi pubIic figure seharusnya memberi contoh dan teladan yang baik untuk masyarakat. Namun begitu, tidak semua tindakan mereka harus dibenarkan dan sekadar menutup mata atas segala tingkah laku yang kurang cocok untuk dilakukan.

“Ni terang2 s3xual grooming”

Dalam satu perk0ngsian di Faceb0ok, seorang pengguna media sosial dikenali sebagai Kai Auburn telah memb0ngkar sifat yang dilihat jeIek dari seorang founder perniagaan apabila mempamerkan kemesraan dengan kanak-kanak lelaki dengan menc1um muIut mereka.

Dia telah menyertakan beberapa tngkapan skrin berkenaan individu tersebut yang dilihat membudayakan sesuatu yang bersifat gngguan s3ksual terhadap kanak-kanak lelaki.

C1um mulut adik angkat

Walaupun menerusi beberapa perk0ngsiannya di akaun Tikt0k menjelaskan kanak-kanak lelaki tersebut adalah ank angkat yang dijaga oleh keluarga sejak kecil lagi, namun tndakan menc1um mulut sebegitu adalah sangat tdak patut.

Apa sampai macam tuuu luah kasih sayang
Founder perniagaan itu juga banyak memuat naik video beradegan sebegitu sehingga menjadi perbualan di media sosial terutamanya di Twitter.

Pendkwah tegvr tndakan ‘aneh’ itu

Sehubungan dengan itu, penceramah yang dikenali sebagai Akhi Fairuz Al-Jengkawi telah melahirkan rasa terkejvtnya melihat kanak-kanak dan remaja dipegang sembarangan lebih-lebih lagi menc1um orang dewasa sebegitu rupa.

Menurutnya lagi, menerusi video yang tuIar tersebut, boleh jadi kanak-kanak dan remaja itu telah dignggu secara sksual.

Benda macam ni jadi kebiasaan?

Sudah pasti, video-video ‘an3h’ itu mendapat pelbagai maklum balas daripada warganet. Rata-rata meminta agar pihak tertentu mengambil tndakan diatas perilaku tersebut sebelum ia menuIar menjadi lebih tervk.

Mereka juga berasa tdak masuk akal apabila founder itu yang menjelaskan bahawa berc1um sebegitu rupa adalah cara mereka sekeluarga meluahkan rasa kasih sayang sedangkan ia sebenarnya agak keterIaluan.

Dalam pada itu, netizen juga telah menyertakan lampiran akta yang merujuk kepada tndakan seperti itu bagi memberi am4ran agar tdak sesuka hati melakukan adegan tersebut kepada kanak-kanak dan remaja kerana ia merupakan salah satu gngguan sksual.

Kredit: omm

Be the first to comment on "K0ngsi Video ClUM Mulut Adik Angkat, Ramai J1jik Cara Founder Luah Kasih"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*