[VlDEO] Pura2 Mrah, Gadis K0ngsi Momen Kena T4han Bapa Sendiri Di RoadbIock PoIis

Umum sedia maklum bahawa sek4tan jalan raya sepanjang Perintah Kawalan Pergerakkan (PKP) dikuatkuasakan disetiap checkpoint bagi mengeIakkan berlaku rentas daerah atau negeri tnpa kebenaran pihak berkuasa berlaku.

Jadi, disetiap sek4tan tersebut pastinya ada anggota poIis yang bertugas bagi mengawal lalu lintas dan melakukan pemeriksaan kepada mana-mana kenderaan yang melalui sekatan itu.

Bapa sendiri tahan di roadbIock

Namun, menerusi satu perk0ngsian di Twitter milik seorang pengguna dikenali sebagai Isma, dia telah memuat naik situasi lucu yang dihadapi olehnya apabila anggota poIis yang melakukan pemeriksaan adalah bapanya sendiri.

Ada surat kebenaran sebab ulang-alik kerja

Melihat kenderaan anaknya yang melalui sekatan berkenaan, bapa pengguna Twitter itu menahan menggunakannya dengan bersungguh-sungguh dan berIagak seperti anggota poIis yang g4rang dengan berpura-pura memintanya berpatah balik.

Walau bagaimanapun, Isma menjelaskan bapanya sedia maklum bahawa dia mempunyai surat untuk berulang-alik pergi ketempat kerja dan sekadar bergurau dengan bapanya sahaja.

Doakan ayah & pasukan dilindungi semasa bertugas

Di akhir perk0ngsian tersebut, gadis tersebut sempat meminta orang ramai agar mendoakan bapanya dan pasukan keselamatan yang lain dalam menjalani tugas sepanjang PKP ini.

Ada yang kongso pengalaman sama

Sehubungan dengan muat naik tersebut, ramai yang terhibur melihat video anak beranak tersebut. Dalam pada itu, merkea juga sempat mendoakan agar ayah kepada Isma terus semangat menjalankan tugas demi memastikan kesejahteraan negara terjamin.

Kredit: OMM

Be the first to comment on "[VlDEO] Pura2 Mrah, Gadis K0ngsi Momen Kena T4han Bapa Sendiri Di RoadbIock PoIis"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*