[VlDEO] Redah APl SeIamatkan Tunang KemaIangan, Pramugari Masih KritikaI Di HospitaI

Selalunya, madah-madah seperti ‘sanggup ku renang lautan ap1’ sering diucapkan dalam kalangan pasangan yang sedang hangat bercinta.

Tetapi, betul ke kalau kita mencintai seseorang, kita sanggup ‘membkar diri’ demi pasangan kita itu? Walhal, terkena sedikit ap1 pun dah s4kit, inikan pula meng0rbankan diri meredah ap1 yang sedang marak.

Agak mustahil, bukan? Namun, begitulah yang berlaku dalam kisah tr4gis ini.

Baru-baru ini, negara jiran kita, Singapura dikejvtkan dengan berita kemaIangan tr4gis yang meragvt ny4wa lima orang lelaki dan seorang wanita cede3a prah, pada Sabtu lalu.

Berikutan itu, sebuah rakaman kamera litar pintas (CCTV) yang menunjukkan detik cmas ketika n4has berkenaan terjadi, telah menjadi tuIar di media sosial apabila ia turut memperlihatkan seorang wanita berlari ke arah kereta yang dijiIat ap1 berkenaan.

Menerusi rakaman tersebut, sebuah kereta BMW M4 berwarna putih dilihat berpusing-pusing selama beberapa saat di atas jalan raya sebelum mermpuh sebuah rumah kedai dan terbkar.

Namun, apa yang mengejvtkan adalah dalam kira-kira dua puluh saat selepas kejad1an, seorang wanita dilihat berlari ke arah kereta yang sedang terbkar itu dan terus masuk ke dalam ap1 yang sedang marak untuk menyeIamatkan individu yang masih berada dalam kereta berkenaan.

Memetik laporan The Straits Times, sepuluh saat seterusnya, kelibatnya kelihatan semula apabila dia dilihat berlari ke arah beberapa rumah kedai yang terletak di arah bertentangan, namun dalam keadaan badannya dijiIat ap1.

Difahamkan lagi, kereta yang terbkar itu dipandu oleh tunangnya, Jonathan Long, 29 dan turut dinaiki empat rakan lelaki berkenaan, Eugene Yap, 29; Elvin Tan, 28; Teo Qi Xiang, 26; dan Gary Wong, 29. Kesemuanya mavt di tempat kejad1an.

Jelaslah, demi cinta terhadap insan tersayang, wanita berkenaan sanggup berk0rban dengan menggadaikan ny4wa sendiri asalkan tunang serta rakan-rakannya selamat.

Hebat sungguh wanita itu, walaupun tahu perkara itu akan membhayakan ny4wanya, dia dengan berani meredah ‘lautan ap1’ kerana tdak mahu melihat pasangannya berada dalam bhaya.

Siapa wanita tersebut?

Wanita berkenaan dikenali sebagai Raybe Oh, 26, yang merupakan seorang bekas pramugari berasal dari Johor, Malaysia. Kini dalam keadaan kr1tikal di H0spital Besar Singapura setelah dilaporkan mengalami keIecuran tervk pada 80 peratus badannya.

Terdahulu, pihak media Singapura melaporkan bahawa mereka telah menyemak enam klip video berhubung n4has itu yang dipercayai berlaku antara jam 5.24 pagi dan 5.50 pagi.

Pada awalnya, kereta BMW itu dilihat melakukan tiga pusingan di jalan yang sama sebelum hiIang kawalan dan terb4bas semasa pusingan keempat.

Sumber: Harian Metro, The Straits Times, Borak Daily

Be the first to comment on "[VlDEO] Redah APl SeIamatkan Tunang KemaIangan, Pramugari Masih KritikaI Di HospitaI"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*