Lengkap Beruniform, Tuan Ezanee Turun Ke Iiang Iahad Bantu Urus Jnazah Anggota

Keprihatinan Ketua PoIis Daerah Petaling Jaya Asisten Komisioner Nik Ezanee Mohd Faisal sememangnya tidak dapat disangkal lagi.

Disebabkan sikap beliau yang low profile, Tuan Ezanee kerap kali menjadi tumpuan media walaupun apa yang dilakukan merupakan tanggungjawab dan amanah seperti yang beliau tegaskan.

Turun ke Iiang Iahad urus jnazah

Menerusi laporan daripada Harian Metro, Ketua PoIis Daerah Petaling Jaya ini sekali lagi menjadi sorotan kamera apabila bertindak masuk ke dalam Iiang Iahad bagi membntu menguruskan pengebvmian jn4zah seorang anggotanya iaitu Sarjan Mejar Mashidi Husian, 53, yang mninggaI dunia disebabkan masaIah buah pingggang.

BaIu berasa terh4ru

Sehubungan dengan itu, isteri kepada Allahyrham Sarjan Mejar Mashidi Husian, Puan Nafisah, 53 mengakui berasa terh4ru dengan tndakan spontan Tuan Ezanee dengan keprihatinan beliau.

“Kami sekeluarga terh4ru dengan tindakan Tuan Nik Ezanee yang turun ke Iiang Iahad lengkap dengan uniform.

“Adik beradik arwh yang tidak dapat datang turut terkejvt apabila melihat gambar tuIar pegawai berpangkat tinggi membantu menguruskan jn4zah.” Katanya
Salam tkziah buat seluruh ahli keluarga Allahyrham.

Gambar dan video Tuan Ezanee membantu menguruskan jn4zah itu telah beredar di media sosial sejak semalam dan nyata membuatkan warganet semakin mengormati Ketua PoIis Petaling Jaya itu.

Mereka juga berharap akan ada lebih ramai lagi pegawai atasan poIis menunjukkan contoh teladan yang baik buat seluruh masyarakat.

Sumber: Harian Metro (Hafidzul Hilmi Mohd Noor), PoIis Daerah Petaling Jaya, OMM

Be the first to comment on "Lengkap Beruniform, Tuan Ezanee Turun Ke Iiang Iahad Bantu Urus Jnazah Anggota"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*