Wanita K0ngsi KlSAH Lima Tahun Bertunang, Suami Tdak Pernah Iihat Wajah Hingga NlKAH

Pada zaman sekarang, hubungan percintaan merupakan satu kebiasaan buat anak-anak muda. Berinteraksi dan berjumpa secara berdua bukan lagi perkara yang dianggap ‘aneh’ walaupun masing-masing belum mempunyai ikatan yang sah.

Tak berhubung sepanjang 5 tahun bertunang

Namun begitu, berbeza dengan perk0ngsian yang dibuat oleh seorang pengguna Twitter yang dikenali sebagai tolibul_ilm apabila berk0ngsi kisah pertunangannya dengan suami selama 5 tahun sebelum bernikah pada penhujung tahun lalu.

Menurut tolibul_ilm, suaminya tdak pernah melihat wajahnya sepanjang lima tahun bertunang. Dia mewakilkan ibu untuk melihat wajah disebalik niqab yang dipakai.

Seminggu sebelum nikah baru tengok IC

Walau bagaimanapun, seminggu sebelum bernikah, pengguna Twitter memaklumkan dia perlu menghantar salinan kad pengenalan kepada bakal suami.

Ketika itulah baru wajahnya diperlihatkan dan dia agak khuatir majlis tidak jadi kerana merasakan wajah di kad pengenalan tdak cantik.

Hormat didikan keluarga mertua dekat anak2

Namun, semua rasa was-wasnya hiIang kerana suaminya tetap menerima segala kekurangan dan mereka bernikah pada Disember lalu walaupun sebelum ini jarang berhubung atau bertanya khabar.

Di akhir perk0ngsian tersebut, tolibul_ilm mengakui berasa kagum dengan keluarga suaminya kerana dapat mendidik anak-anak yang sangat menjaga ikhtilat.

Tunai janji lepas kuasai ilmu pengajian

Pengguna Twitter itu juga turut menjawab persoalan warganet berkenaan tempoh pertunangannya yang begitu lama.

Suaminya mengambil masa 5 tahun untuk menunaikan janjinya selepas berhasil mengusai ilmu bidang pengajian yang diminati.

Lelaki yang sangat hebat

Sehubungan dengan perk0ngsian tersebut, rata-rata warganet telah tampil meninggaIkan komen dengan mengucapkan tahniah dan memuji keteguhan hubungan mereka sepanjang lima tahun bertunang.

Kredit: OMM

Be the first to comment on "Wanita K0ngsi KlSAH Lima Tahun Bertunang, Suami Tdak Pernah Iihat Wajah Hingga NlKAH"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*