[VlDEO] Net1zen Kcam DJ Radio GeIakkan, PerIekeh Bahasa lnggeris Guru DidikTV

Berikutan penutupan sekoIah ak1bat penularan wbak C0VlD-19 di negara ini, Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) mengambil inisiatif melancarkan saluran DidikTV yang sudah mula ditayang sejak beberapa hari lalu.

Bagaimanapun, terdapat satu slot yang mencvri perhatian warganet yang memaparkan seorang guru sedang mengajar mata pelajaran Sains Tahun 2 dalam bahasa Inggeris.

Ia telah meraih pelbagai maklum balas daripada warganet, dimana kebanyakan daripada mereka menegvr cara penyampaian dan gaya bahasa guru tersebut.

Namun, tndakan seorang lelaki yang dipercayai merupakan seorang DJ radio ini disifatkan agak b1adap sehingga mengundang kec4man warganet di laman sosial.

DJ terbabit telah memuat naik rakaman video memberi reaksi terhadap sesi pengajaran guru tersebut menerusi aplikasi TikT0k.

Apa yang mencetus kemar4han warganet adalah apabila dia dilihat ketawa terbahak-bahak seakan-akan mempersndakan guru berkenaan.

Apa yang kelakar sangat tu?

“@hitzsarawak @hitzdotmy, adakah ini penyampai radio kamu? Kenapa dia ketawakan guru itu? Apa yang dilakukan olehnya adalah sangat saIah,” tulis seorang individu di Twitter yang mendkwa lelaki tersebut adalah seorang penyampai radio.

Difahamkan lagi, setelah mendapat banyak kec4man daripada warganet, video itu telah dip4dam daripada platform media sosialnya kerana dibnjiri terlalu banyak kec4man.

Dek kerana video sudah dip4dam di aplikasi TikT0k, ramai yang meny3rang Instagram peribadi miliknya semata-mata untuk meninggaIkan komen berunsur tegvran dan kec4man.

Rata-rata warganet yang telah melihat video berkenaan berasa kesaI dengan tndakan DJ itu dan menyifatkan perbuatannya suatu pengh1naan kepada guru berkenaan.

Sumber: Twitter @amer_aljeffrey, Instagram @ssupyusuf, OMM

Be the first to comment on "[VlDEO] Net1zen Kcam DJ Radio GeIakkan, PerIekeh Bahasa lnggeris Guru DidikTV"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*