[VlDEO] Gadis Belum Kahwin AmbiI Ank Angkat, Snggup Makan PiI Untuk Mnyusukan

Tidak dapat disangkaI lagi, mempunyai zur1at adalah impian setiap yang sudah berkahwin. Hal ini kerana kehadiran cahaya mata mampu menambah keceriaan dalam sesebuah keluarga.

Namun, berbeza pula dengan perk0ngsian seorang gadis di aplikasi TikT0k apabila membuat keputusan untuk mengambil ank angkat meskipun belum berkahwin.

Kekuatan, cinta hati ibu

Menerusi perk0ngsian video berdurasi satu minit itu, gadis bernama Aminahtul Mardiah telah menceritakan pengalaman mengambil ank angkat merupakan satu keputusan yang bijak kerana mampu memberi kebahagian buat hidupnya.

Aminah mengambil Eusoff selepas lima jam dia diIahirkan lalu menjaganya sehingga kini sudah berusia lapan tahun dan menjadi seorang anak yang begitu handsome.

“Ramai tanya ibu kenapa ambil awak? Belum kahwin tapi nak jaga b4by. Belum kahwin tapi sanggupp ambil piI, ambil sunt1kan untuk susukan awak.

“Ibu tak kisah apa orang nak cakap, sebab ibu tahu, awak cinta hati ibu,” Iuahnya.

Selain itu, kehadiran Eusoff telah mengubah 365 darjah kehidupannya menjadi lebih kuat semangat dan tenang meskipun sedang menghadapi pelbagai cabaran dunia.

Orang lain ada ank tapi taknak jaga
Perkongsian Aminah itu telah dibanjiri komen-komen yang positif daripada warganet yang memuji kekuatan dan kegigihannya menjaga ank angkat.

Rata-rata mereka turut menjadikan gadis tersebut insprisi dalam kehidupan untuk turut sama menjaga ank angkat di masa hadapan.

MasyaAllah, betul orang cakap setiap dugaan pasti ada hikmahnya. Kalau dulu tak happy, sekarang makin gembira dengan kehadiran anak tercinta. Alhamdulillah

Sumber: TikTok Aminahtul Mardhiah, OMM

Be the first to comment on "[VlDEO] Gadis Belum Kahwin AmbiI Ank Angkat, Snggup Makan PiI Untuk Mnyusukan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*