lkhtiar Seorang Bapa 7 Ank, JuaI Phone RM50 Untuk BeIi Susu Ank 0KU Dan Telur

Kajang : Jika kita rasa diri kita susah ada lagi insan insan diluar sana lagi susah, Ini yang dik0ngsi seorang pelayar media sosial yang merupakan seorang Ustaz yang ditugaskan untuk menjaga dan mengagihkan bntuan makanan (food bank) di Masjid Bandar Seri Putra Bangi, Kajang Selangor.

Mengikut faceb0ok Ustaz Abu Mousa Fahmi apa yang berlaku menyntuh perasaannya bilamana seorang lelaki, suami dan ayah kepada anak2 ini terpaksa menempuhi detik sukar bila hiIang kerja dan putus punca keawangan sehinggakan untuk makan pun mereka tiada wang.

Dia diduga setervk ini dengan motosikal yang r0sak bahagian spoket terpaksa menjual hand phone demi membeli susu anak dan makanan.

Ini yang di k0ngsi Ustaz Abu Mousa Fahmi melalui laman faceb0oknya ” Sambil men4ngis dia toleh ke belakang tak nak tunjuk air mata dia.

Saya pula sed1h, janganlah keluar air mata, maIu depan org woi, Kisahnya beliau datang minta bntuan.

“Ustaz, orang kata masjid BSP boleh minta bntuan kalau terdesak” Ye boleh jawab Ustaz.

Saya pun temuduga skit, anak anak 7 orang kecik lagi, anak paling kecil setahun lebih tu pun 0KU.

Kerja sebagai penebar roti canai, tapi skrg bos dah tak panggil sebulan sebab bos pakai org lama, duit dh takde, semalam terpaksa jual handfon, dapat rm50, beli susu ank Rm30, beli telur 10biji boleh la makan sekeluarga sikit sikit.

Kami pun bagi makanan asas, ayam beku, bila nak balik motor tersangkut, rupanya spoket sgt haus, kami bagi duit suruh tukar spoket satu set rm55 segera dan duit belanja lain, supaya mudah bawa pulang makanan, Anak anak tunggu nak makan, menang1s lagi dia.

Adoi, Alhamdulillah selesai semuanya.Susah susah kita, ramai lagi yg lebih susah dari kita, bersyukurlah.

Siapa nak menymbang, boleh juga menyumbang di Masjid Bandar Seri Putra Bangi.

Apa yang dik0ngsi Ustaz sungguh menginsafkan, jika kita punyai kemampuan bantu bntulah orang sekitar atau boleh menyumbang bekalan makanan untuk Food bank masjid yang berhampiran.

Kredit: Ustaz Ustaz Abu Mousa Fahmi, Masjid Bandar Seri Putra Bangi.

Be the first to comment on "lkhtiar Seorang Bapa 7 Ank, JuaI Phone RM50 Untuk BeIi Susu Ank 0KU Dan Telur"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*