[VlDEO] Tak Mahu lsu Dipnjangkan, PemiIik Anj1ng Terima Maaf P0smen Digntung Kerja

Berikutan lsu posmen meIastik seekor anj1ng peliharaan hingga menyebabkan keced3raan pada mata kiri haiwan tersebut, peIakon dan peIawak Shahrol Shiro tampil mended4hkan lelaki itu merupakan saIah seorang sahabatnya bernama Dollah.

Semalam, Shahrol memuat naik video mempamerkan pertemuannya bersama Dollah di mana lelaki terbabit mengaku bersaIah dan menyesaI di atas perbuatannya menced3rakan anj1ng yang tidak bersaIah itu.

Memandangkan dia telah menerima n0tis penggntungan kerja dari pihak Pos Malaysia, Dollah turut berharap agar lsu tersebut tidak dipanjangkan oleh pemilik anj1ng berkenaan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shahrol Azizie Azmi (@shahrol_shiro)

Di samping itu, Shahrol meIuahkan rasa smpati terhadap Dollah dan memohon agar pihak Pos Malaysia menarik balik hkuman dan membenarkan lelaki itu bekerja semula kerana dia merupakan punca pendapatan utama keluarganya.

Pertemuan bersama pemilik anj1ng

Selain itu, peIawak berusia 37 tahun itu turut berk0ngsi perjalanan mereka berjumpa dengan pemilik anj1ng terbabit yang dikenali sebagai Encik Siva dan Puan Magesh bertujuan untuk menjernihkan keadaan.

Syukur, pasangan suami isteri itu berbesar hati menerima kunjungan mereka berdua. Malah, mereka melayan Shahrol dan Dollah dengan penuh kemesraan seperti saudara sendiri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shahrol Azizie Azmi (@shahrol_shiro)

“Semalam pukul 10 pagi-pagi saya dah telefon. Pasal saya tak nak bawa k3s ni lama-lama. Memang saya tahu kerja posmen ni panas, hujan. Memang ‘tension’ saya tahu, saya faham,” ujar Siva ketika ditemui.

Menurut Siva, dia telah menghubungi pihak Shahrol dan Dollah seawal pukul 10 pagi untuk berbincang berkenaan k3s tersebut.

Dia meIuahkan rasa smpati terhadap nasib yang men1mpa Dollah apabila dia digntung kerja oleh majikannya. Oleh itu, lelaki berkenaan mahu menyelesaikan k3s itu secepat mungkin.

Sejurus itu, Dollah terus mem0hon maaf pada Siva dan memberi penjelasan lanjut tentang kesiIapannya itu. Dia sedar akan kesaIahannya sangat menyesaI dengan perbuatannya mengan1aya haiwan.

“Saya m0hon maaf sangat. Saya pun abang tau lah kerja pos. Gaji pun bukannya besar mana. Saya takut hiIang saya punya karier. Saya mnta maaf bang,” Iuah Dollah, diiringi a1r mata.

Menurut Shahrol, dia berharap k3s tersebut dapat ditamatkan di situ dan menyifatkan kejad1an yang berlaku itu mempunyai hikmah di sebaliknya.

Keharmonian jadi kenyataan

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen mengucapkan tahniah dan berdoa agar urusan mereka dipermudahkan.

Terdahulu, tuIar di serata laman sosial tentang perkhabaran seorang posmen meIastik seekor anjing peliharaan di sebuah kawasan perumahan sehingga mengak1batkan keceder4an.

Difahamkan lagi, posmen itu dikenakan hkuman gntung kerja sementara sias4tan dijalankan oleh pihak Pos Malaysia.

Sumber: Instagram Shahrol Shiro, OMM

Be the first to comment on "[VlDEO] Tak Mahu lsu Dipnjangkan, PemiIik Anj1ng Terima Maaf P0smen Digntung Kerja"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*