[VlDEO] lsu Sjat, Dr Zulkifli Beri Am4ran Jangan Bergurau Untuk Keluar lslam

Berikutan kontr0versi usahawan kosmetik S4jat yang berhasrat bagi menukar ag4ma, Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al Bakri tampil menggulas mengenai lsu tersebut.

Menurut laporan berita AlHijrah, beliau memberi am4ran bahawa orang Islam diIarang bergurau dan mempersnda perkataan keluar dari ag4ma IsIam kerana ia satu perkara yang serius.

“Bukan saudara S4jat sahaja, tapi kepada semua. Kalimah untuk keluar IsIam atau murt4d bukanlah satu kalimah yang boleh kita buat gurauan.

“Kita hendaklah merasakan mulia apabila kita memeluk ag4ma IsIam dengan syahadah yang kita lafazkan, ikrar yang kita janjikan,” tegasnya.

Tambah beliau, tindakan seperti itu harus dipandang dengan sewajarnya kerana ia merupakan tunjang kepada ag4ma Islam.

Terdahulu, tuIar sebuah video di media sosial memaparkan Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruzzaman meluahkan kekecew4an terhadap orang sekeliling.

“Lepas JAIS keluarkan ‘statement’ (kenyataan), saya sudah malas nak fikir.
“Saya cakap ini bukan saya nak mengvgut ke tak. Secara svmpah demi nama saya, nama ayah saya, nama mak saya, saya dah tak nak menjadi orang IsIam.

“Saya keluar daripada ag4ma IsIam, itu lebih afdal. Saya tak main-main, saya cakap betul. Mereka yang buat saya nak keluar daripada IsIam. Mereka buat saya lebih jauh daripada IsIam,” Iuahnya.

Sumber: Instagram Dr Zulkifli, omm

Be the first to comment on "[VlDEO] lsu Sjat, Dr Zulkifli Beri Am4ran Jangan Bergurau Untuk Keluar lslam"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*