Pelajar SPM Maahad Saniah, Adik Amirah Mninggal Dunia Ketika Tidur

Pasir Putih : Seorang pelajar Maahad Saniah Pasir Putih yang merupakan calon SPM 2020 disahkan mninggal dunia semasa sedang tidur.

Mngsa Tuan Amirah Sakinah Tuan Rohaizad,18, seorang pelajar yang sangat ceria tidak disangka dia pergi dijemput ilahi secara mengjut.

Apa yang berlaku mengundang piIu insan insan yang mengenali arwh dan keluarga rata rata antara mereka menzahirkan rasa sed1h apa yang menimpa keluarga Tuan Rohaizad atas permerg1an anak tersayang Tuan Amirah.

“Innalillahwainailahirajiun, Alfatihah Salam Takziah, Dukacita dimaklumkan bahawa seorang calon SPM 2020 Tuan Amirah Sakinah Binti Tuan Rohaizad dari Maahad Saniah, Pasir Puteh Kelantan telah mninggaI dunia semasa tidur jam 5.30 pagi tadi.

Marilah kita sama2 sdekahkan Alfatihah buat arwh .. semoga arwh tenang abadi di sana, Aamiin.” – Azmi Zailani.

Duk4cita dimaklumkan anak sedara tercinta Amirah Sakinah anakanda kepada Tuan Rohaizat telah kembali ke rahmatullah pagi ini.

Innalillahiwainnailaihirojiunإِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون

“Allahummaghfirlaha warhamha wa ‘afihi wa’fuanha”.

Moga Allah ampuni dia, rahmam4ti dia, maafkan dia, muliakan kemat1an dia, lapangkan kbur dia, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggal dia dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga dia di tempatkan kalangan orang-orang yang beriman..

Aamiin ya robbal aalamiin.-Rokiah Daud.

Semoga keluarga arwh tabah dengan apa yang berlaku hasrat dirinya untuk habiskan peperiksaan tidak kesampaian apabila dia terdahulu dijemput ilahi pergi buat selamanya.

Yang maha esa lebih sayangkan dirinya seorang anak yang sangat berkebolehan menuntut di Maahad Saniah mendalami ilmu agama sepanjang hidupnya. Al fatihah.

Be the first to comment on "Pelajar SPM Maahad Saniah, Adik Amirah Mninggal Dunia Ketika Tidur"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*