Perjalanan Trakhir Ibu HamiI Tujuh Bulan, Sempat Muatnaik Status Sebelum KemaIangan

Permaisuri: Ibu hamiI tujuh bulan m4ut selepas kenderaan dinaikinya meIanggar pokok di Kampung Bari Kecil, jam 2.50 pagi tadi.

Ketua PoIis Daerah Setiu, Deputi Superintendan Afandi Hussin berkata, Nurul Surianie Zahazani, 25, bersama suaminya, Muhammad Shafiq Shahrizan Mazlan, 25, yang memandu Proton Wira dalam perjalanan pulang dari Kuala Terengganu ke Kampung Mangkok, Penarik, Setiu.

“Sias4tan awal mendapati kemaIangan dipercayai berlaku apabila pemandu hiIang kawalan dan terb4bas sebelum meIanggar pokok.

“Kaunter aduan trafik Setiu menerima panggilan jam 2.50 pagi memaklumkan kejadian m4ut itu berlaku di Kilometer (KM) 55 Jalan Kuala Terengganu ke Kota Bharu di Kampung Bari Kecil.

“Pemandu dan penumpang dibawa ke H0spital Setiu untuk rwatan lanjut. Pada jam 4.10 pagi, H0spital Setiu memaklumkan penumpang mninggaI dunia dan pemandu yang mengalami keceder4an di kepala dihantar ke H0spital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) untuk rwatan lanjut,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Afandi berkata, k3s dis1asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ).

Sementara itu, rakan Allahyrham yang enggan namanya disiarkan berkata, Nurul Surianie sempat memuat naik status di WhatsApp meluahkan rasa gembira dapat bersiar-siar di Kuala Terengganu dari pagi hingga malam walaupun sarat mengndung anak sulung.

“Arwh berkahwin pada Ogos tahun lalu dan dia seorang sahabat yang baik, cepat mesra dengan sesiapa saja.

“Dia menjalankan perniagaan dalam talian secara sambilan, juga seorang yang tidak pernah berputus asa,” katanya.

Sumber: Harian Metro

Be the first to comment on "Perjalanan Trakhir Ibu HamiI Tujuh Bulan, Sempat Muatnaik Status Sebelum KemaIangan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*