Tiada Lagi Senyum Mu, Petugas MRT Temui AjaI Diperjalanan Ke Tempat Kerja

Kuala Lumpur : Seb4k dan piIu apa yang berlaku perjalanan untuk ketempat kerja berakhir dengan tr4gedi, tahun lalu ayahnya men1nggal dunia dia yg galas tanggungjawab hari ini dia pula menyusul.

BH melaporkan seorang kakitangan Transit Aliran Massa (MRT) m4ut selepas digiIis sebuah treler di laluan susur ke Lebuhraya Sultan Iskandar Shah (Lebuhraya Mahameru) di sini, pagi tadi.

Dalam kejad1an jam 6.15 pagi itu, Nur Saiful Fitri Samsulnzli, 28, disahkan meninggaI dun1a di lokasi kejadian ak1bat p4rah di kepaIa.

Ketua Jabatan Sias4tan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Zulkefly Yahya, berkata sias4tan awal mendapati mngsa dari arah Damansara dipercayai cuba mencelah di antara sebuah kereta Perodua Axia dan sebuah treIer ketika memasuki terowong di Jalan Duta memasuki Lebuhraya Sultan Iskandar Shah.

Katanya, motosikal ditunggang Nur Saiful kemudian bergeseI pada bahagian sisi kiri Perodua Axia terbabit dan terjtuh.

Mngsa yang terjtuh di bawah tayar kanan treIer kemudian digiIis, manakala pemandu kereta dan tr3ler tidak mengalami sebarang keceder4an.

M4yat kemudian dihantar ke H0spital Kuala Lumpur (HKL) untuk bdah si4sat selepas keputusan ujian C0VlD-19 diperoleh, katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Zulkefly berkata, ke$ disi4sat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

KemaIangan itu turut menyebabkan kesesakan tervk apabila ribuan kenderaan dari arah Jalan Duta dan Jalan Tun Sambanthan tidak dapat memasuki terowong menuju ke arah Lebuhraya Mahameru untuk laluan ke Sungai Besi, Bangsar dan KL Sentral.

Al fatihah buat arwh.

Sumber: BH Online

Be the first to comment on "Tiada Lagi Senyum Mu, Petugas MRT Temui AjaI Diperjalanan Ke Tempat Kerja"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*