Wrga Emas HiIang Di H0spital Selayang Ditemukan MninggaI Dunia

Gombak: Myat lelaki Orang Asli yang hiIang ketika menerima rwatan di H0spital Selayang sejak 1 Mac lalu ditemukan tersngkut pada paip di tingkat enam h0spital itu, malam tadi.

Myat L Angah, 79, ditemukan pihak h0spital sebelum menghubungi ahli keluarganya jam 11 malam memaklumkan kejad1an itu.

Mngsa dipercayai terjtuh dari tingkat 10 bangunan h0spital dan tersangkut pada paip di tingkat enam.

Menantunya, Salhamzurie Hamzah, 39, berkata, bapa mentuanya dihantar ke H0spital Orang Asli Gombak (HOAG) pada 27 Februari lalu selepas mntah ketika makan dan badan panas.

Menurutnya, pihak HOAG pada mulanya mengesyaki bapa mentua terkena jngkitan dnggi sebelum memindahkannya ke H0spital Selayang petang itu untuk rwatan lanjut.

“Sehingga jam 3 pagi, bapa mentua masih berada di w4d kecmasan H0spital Selayang dan saya kemudian pulang sekejap ke rumah.

“Sebaik saya datang semula arwh sudah dipindahkan ke w4d di tingkat 10 dan perlu menjalani ujian C0VlD-19,” katanya ketika dihubungi Harian Metro.

Salhamzurie berkata, sepatutnya bapa mentuanya dipindahkan ke w4d biasa pada 1 Mac lalu selepas keputusan C0VlD-19 negatif namun dia didapati hiIang pada tengah hari itu.

“Puas kami mencari merata tempat di dalam kawasan h0spital dan di kawasan perumahan berhampiran kerana bimbang dia keluar namun gagal menemuinya.

“Malah sepatutnya hari ini saya ingin ke H0spital Sungai Buloh kerana terfikir mungkin berlaku salah faham hingga bapa mentua dipindahkan ke sana namun tidak jadi apabila myatnya ditemui malam tadi,” katanya.

Katanya, buat masa ini mereka masih belum boleh menuntut jnazah kerana menunggu keputusan ujian C0VlD-19.

Sementara itu, Penolong Pengarah Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Selangor Hafisham Mohd Noor berkata, pihaknya menerima maklumat berhubung kejadian itu pada jam 9.10 malam.

Menurutnya, pegawai dan enam anggota Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Selayang tiba di lokasi enam minit kemudian.

“Kejad1an membabitkan pes4kit h0spital yang terjtuh dari tingkat 10 ke tingkat enam dan tersangkut pada paip.

“Pasukan bomba mengambil mngsa dan menyerahkan pada poIis,” katanya.

Sumber: Harian Metro

Be the first to comment on "Wrga Emas HiIang Di H0spital Selayang Ditemukan MninggaI Dunia"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*