Malam Gali Kbur Jiran, Pagi ZlARAH Adik MninggaI Petang Dia Dan Isteri Pula MninggaI KemaIangan

Mersing : Kepenatan dan mengantuk menjadi punca kereta Proton Waja yang dinaiki pasangan suami isteri hiIang kawalan lalu bertmbung treler petang semalam.

SH melaporkan seorang lelaki bersama-sama isteri yang baru balik menz1arahi jn4zah adiknya, m4ut dalam kemaIangan di Kilometer 54 Jalan Kluang-Mersing di sini pada Khamis.

Dalam kejad1an kira-kira jam 2.30 petang itu, Rosnan Arif, 70, dan isteri, Aminah Kadir, 64, menzi4rahi jnazah Rosli Arif, 56, yang mninggaI dunia ak1bat kncing manis di Kampung Paya, Kluang pada sebelah pagi.

Anak saudara Rosnan, Mohd Khairi Rosli, 33, berkata, selepas menz1arahi jn4zah bapanya, bapa dan ibu saudaranya itu bertolak balik ke rumah mereka di Felda Nitar 2 di sini.

Dalam perjalanan pulang, bapa dan ibu saudara yang menaiki kereta Proton Waja terlibat kemaIangan, mungkin bapa saudara saya terlalu Ietih semasa memandu kerana malam tadi (Rabu) penduduk di kawasannya mninggaI dunia.

Arwh bapa saudara saya itu terIibat menggaIi kbur penduduk yang mninggaI dunia itu, pada awal pagi, bapa dan ibu saudara terpaksa bertolak ke rumah saya pula untuk menz1arahi jnazah bapa saya di Kampung Paya, katanya kepada SH pada Khamis.

Sementara itu, Ketua PoIis Daerah Mersing, Superintendan Cyril Edward Nuing berkata, kemaIangan meIibatkan kereta dipandu Rosnan dengan sebuah treIer jenis Volvo yang membawa muatan pasir.

Katanya, treIer itu dalam perjalanan dari arah Mersing menuju Kluang.

Semasa tiba di tempat kejadian, katanya, kereta mngsa hiIang kawaIan dan memasuki laluan bertntangan lalu mermpuh kenderaan berat tersebut.

Mngsa iaitu pemandu kereta itu mninggaI dunia di tempat kejad1an dan dirujuk ke Unit F0rensik HospitaI Mersing untuk bdah s1asat.

Isterinya pula mninggaI dun1a di Unit Kecmasan H0spital Mersing ketika sedang menerima rwatan, Pemandu treIer tdak mengalami keceder4an, katanya ketika dihubungi.

Katanya, k3s berkenaan dis1asat di bawah Sksyen 41(1) Ak ta Pengangkutan Jalan 1987.

Semoga keluarga ini tbah, arwh bapanya insan mulia setiasa komited apa yang dilakukannya. Moga r0hnya dan isteri tenang disana. Al fatihah.

Sumber: SH via MT

Be the first to comment on "Malam Gali Kbur Jiran, Pagi ZlARAH Adik MninggaI Petang Dia Dan Isteri Pula MninggaI KemaIangan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*