Masih Belum Ditemui, JAlS & PoIis Mulakan Kerjasama Kesan Muhammad Sajad

Walaupun usahawan kosmetik, Muhammad Sajjad atau Nursajat masih beIum ditemui, namun dia sudah berani memuat naik video-video mempr0mosikan pr0duknya di akaun lnstagram.

Setakat ini, pihak berkuasa masih lagi memburu Sajat yang dipercayai menymbunyikan diri dicari pihak berkuasa ekoran kegagaIannya menghadiri perbicar4an di mhkamah syariah.

PoIis & JAlS akan bekerjasama

Oleh sebab itu, menerusi Berita Harian, Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) akan terus bekerjasama dengan pihak poIis bagi mencari Sajat yang hiIang tnpa jejak sejak beberapa minggu lalu.

Hal ini berikutan kuasa JAlS yang agak terhad dan memerlukan pihak poIis untuk membantu sebarang urusan.

“Saya difahamkan, sudah ada perbincangan antara JAIS dan poIis, justeru MAIS menyerahkan perkara ini kepada kedua-dua pihak terbabit untuk pelaksanaan perintah mhkamah.”

“Buat masa ini, JAIS masih mengesan Muhammad Sajjad dan oleh kerana bidang kuasa yang terhad, bantuan poIis diperlukan.” Kata Setiausaha Majlis Agama Islam Selangor (MAIS), Dr Ahmad Shahir Makhtar.

Semua k3s termasuk lsu S4jat

Selain daripada itu, beliau juga menjelaskan bahawa bntuan tersebut bukan hanya tertumpu kepada S4jat sahaja, tetapi melibatkan semua urusan perintah mhkamah, termasuk wran tngkap oleh Mhkamah Tinggi Syariah Shah Alam yang dikeluarkan Februari lalu.

“Bntuan bukan saja dalam k3s Muhammad Sajjad, bahkan banyak k3s syariah sebelum ini kita laksanakan dengan bntuan poIis, terutama membabitkan perintah mhkamah,” tambahnya.

Setakat ini, S4jat masih belum dapat dikesan dipercayai menyembunyikan diri setelah wran tngkap keluar.

Usahawan itu juga dipercayai masih berada di Lembah Klang dan pihak berkuasa sedang giat mencarinya.

Sumber: Berita Harian (Norzamira Che Noh)

Be the first to comment on "Masih Belum Ditemui, JAlS & PoIis Mulakan Kerjasama Kesan Muhammad Sajad"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*