Jururwat Terima Sntikan Vksin Mggu Lalu MninggaI Dunia Kerana Skit Jntung

Sungai Petani: Jurur4wat yang menjadi penerima sunt1kan vksin C0VlD-19 pada 12 Mac lalu, disahkan mninggaI dun1a akibat ser4ngan jntung.

Ketua PoIis Daerah Kuala Muda Asisten Komisioner Adzli Abu Shah berkata, wanita berusia 45 tahun itu mninggaI dunia di rumahnya di Bandar Seri Astana di sini, semalam.

Katanya, wanita itu yang berkhidmat hampir 20 tahun juga mempunyai rekod peny4kit drah tinggi dan pihaknya dimaklumkan kemat1an itu oleh seorang pegawai pervbatan pada jam 2.45 pagi.

Temubual dengan suami wanita itu memaklumkan, isterinya bertugas di wad unit rawatan intensif neonatal (N1CU) H0spital Pulau Pinang dan dia menerima sntikan vksin C0V1D-19 di tempat kerja pada 12 Mac lalu.

Dia juga ada mengadu lenguh badan sehingga Selasa lalu, masih mengadu sak1t di seluruh b4dan dan ses4k naf4s, katanya dalam kenyataan hari ini.

Adzli berkata, pada malam kejad1an, jurur4wat terbabit memberitahu kepada suaminya dia mahu berehat dan masuk ke bilik tidur pada 11.30 malam.

Namun pada jam 2 pagi, ketika suami masuk ke bilik dan cuba mengejutk4n isterinya, tiada sebarang tindak balas dari wanita berkenaan.

Pemeriksaan pada nadi wanita itu juga mendapati tiada denyut4n dan suaminya menghubungi pihak H0spital Sultan Abdul Halim (HSAH) di sini, katanya yang memberitahu pemeriksaan pasukan perubatan mengesahkan wanita itu sudah mninggaI dun1a.

Menurutnya, pemeriksaan di lokasi kejadian tidak menemui unsvr jn4yah dan myat dihantar ke H0spital Sultanah Bahiyah (HSB) Alor Setar untuk tindakan lanjut.

Sumber: Astro Awani

Be the first to comment on "Jururwat Terima Sntikan Vksin Mggu Lalu MninggaI Dunia Kerana Skit Jntung"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*