[VlDEO] Meja R0boh Semua Air Balang Tumpah, Peniaga SEDlH Tak Sempat JuaI 1 Cup Lagi

Sebagai seorang peniaga, berhadapan dengan ris1ko merupakan asam garam dalam dunia perniagaan. Kalau ada rezeki, semua barang dijuaI habis dibeIi. Ada kalanya pula, peniaga terpaksa menanggung kos kerug1an apabila barang yang dijuaI tidak laku atau r0sak.

Begitulah kisah yang dialami oleh seorang peniaga yang dikenali sebagai @bangmer ini di mana ketabahannya diuji setelah kesemua air balang yang dijuaInya tumpah.

Menerusi aplikasi TikT0k, lelaki terbabit berk0ngsi video memaparkan balang airnya pec4h ak1bat terjtuh sewaktu mejanya patah secara tiba-tiba.

Lantaran itu, kesemua air yang telah siap dibancuh sebanyak empat balang telah melimpah ruah ke atas tanah. Menurutnya lagi, air balang tersebut disediakan oleh ibunya di rumah.

“Baru siap-siap nak meniaga, tiba-tiba reb4h meja. Habis 4 balang tumpah, tak sempat juaI satu cup pun lagi…

“Cumanya aku sdihlah, mak aku yang siapkan air ni beberapa hari nak penuhkan 4 balang ni. Tapi takpe aku terimalah, ujian sebagai seorang peniaga…” Iuah Bangmer s4yu.

Apa yang lebih menyed1hkan adalah apabila dia menyatakan air tersebut tdak sempat lagi dijuaI kepada pelanggan. Sed1h!

Namun, Bangmer reda dengan nasib yang mnimpa dirinya dan menganggap ia sebagai satu ujian. Biarpun dia mengalami kerug1an yang banyak a1bat kejadian tersebut, dia masih t4bah dan menjuaI makanan pula.

Meninjau ke ruangan k0men, rata-rata netizen meIuahkan rasa smpati terhadap lelaki berkenaan. Mereka tdak berhenti memberi kata-kata semangat dan berdoa agar dia dimurahkan rezeki.

VlDEO:

Semoga Bangmer dan keluarganya tbah menghadapi ujian tersebut. Jangan mudah mengaIah, terus bangkit!

Sumber: TikT0k @bangmer,OMM

Be the first to comment on "[VlDEO] Meja R0boh Semua Air Balang Tumpah, Peniaga SEDlH Tak Sempat JuaI 1 Cup Lagi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*