[VlDEO] Ibu Dan Ank Perempuan Ditemui MATl Kereta Persona TnggeIam Dalam Tasik

Bandar Baharu : Seorang wanita bernama Hani memuat naik status mem0hon doakan agar ibu dan kakaknya serta dua anak dipercayai Iemas bila kereta Proton Persona mereka terjun4m ke Tasik petang tadi.

Setakat pukul 10 malam tadi dua telah disahkan mninggaI dunia dalam trag3di malang itu, mereka disahakan mninggaI ialah seorang ibu dan anaknya info penuh mngsa belum disahkan.

Pasukan bomba sedang berusaha mencari mngsa dalam sebuah Proton Persona yang terjun4m ke dalam Tasik Lake Resort, Serdang, di sini, hari ini.

Penolong Pengarah Bahagian Operasi Kebombaan dan PenyeIamat, Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Kedah, Mohamadul Ehsan Mohd Zain berkata, pihaknya menerima panggilan berhubung kejad1an itu pada jam 6.24 petang.

Beliau berkata, sepasukan anggota Balai Bomba dan PenyeIamat (BBP) Serdang tiba di lokasi pada jam 6.27 petang.

Pusat Gerakan Operasi (PGO) JBPM Kedah menerima panggilan kecem4san dari MERS 999 yang sebuah kereta jtuh ke daIam tasik berkenaan.

Berikutan itu, sebuah jentera FRT dan sebuah jentera EMRS ke lokasi kejadIan untuk melakukan operasi penyeIamatan, katanya ketika dihubungi hari ini.

Mohamadul Ehsan berkata, setakat ini belum dapat dipastikan jumlah mngsa dalam kereta berkenaan.

Beliau berkata, operasi mencari dan menyeIamat (SAR) sedang dilakukan dengan bantuan BBP Selama, Perak.

Pasukan PenyeIamat Di Air (PPDA) dari BBP Sungai Petani turut menyertai operasi ini, katanya.

Sementara itu, Ketua PoIis Daerah Bandar Baharu, Deputi Superintendan Mohd Akmal Hizam Abd Khupur mengesahkan menerima laporan berhubung kejad1an itu.

Beliau berkata, bagaimanapun belum dapat dipastikan lagi berapa mngsa dalam kenderaan berkenaan.

Operasi sedang dilakukan di lokasi terbabit, Sias4tan awal mendapati kereta berkenaan datang ke tasik itu untuk berjoging, mungkin tertekan minyak atau sebaliknya, Saya akan maklumkan kemudian,katanya ketika dihubungi hari ini. Al fatihah..

VlDEO:

Be the first to comment on "[VlDEO] Ibu Dan Ank Perempuan Ditemui MATl Kereta Persona TnggeIam Dalam Tasik"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*