Tngisan Seorang Ayah, Isteri & Ank Pergi Serentak Kereta Tnggelam Dalam Tasik

Alor Setar : Berguguran a1r mata melihat seorang lelaki yang tidak dapat menahan sbak sebaik jsad isteri dan anak berjaya dikeluarkan dari dalam kereta yang terjvnam ke tasik semalam.

Dalam kejadian petang semalan seorang wanita wrga em4s dan anak perempuannya Iemas selepas kereta Proton Persona yang dinaiki mereka terjvnam ke daIam tasik di Tasik Lake Resort di Serdang, Bandar Baharu, kira-kira 150 km dari sini.

Ketua PoIis Daerah Bandar Baharu, Deputi Superintendan Mohd Akmal Hizam Abd Khupur, berkata dalam kejadian kira-kira jam 6.30 petang itu, mngsa dikenali sebagai Hasmah Mat Isa, 69, dan anaknya Noraiza Hashim, 28.

Sias4tan awal mendapati, kereta itu berada di kawasan parkir tasik berkenaan sebelum pem4ndunya dipercayai tertek4n pedal minyak menyebabkan kenderaan itu bergerak ke depan lalu meIuncur masuk ke dalam tasik.

Kedua-dua mngsa dipercayai terperngkap di dalam kenderaan sebelum Iemas, katanya dalam kenyataan di sini, malam ini.

Operasi mencari dan menyeIamat telah dijalankan dengan bntuan, Jabatan Bomba dan Penyelamat (BPP) Serdang dengan dibantu oleh BBP Selama, Perak dan Pasukan PenyeIamat Di Air Sungai Petani (PPDA).

Sementara itu, Pengarah Jabatan B0mba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Kedah, Sayani Saidon, berkata kedua-dua mngsa disahkan mninggaI dun1a oleh pasukan perubatan Kementerian Kesihatan (KKM).

Beliau berkata, Nor Aiza ditemukan jam 8.40 malam, manakala Hasmah pula ditemukan jam 8.59 malam.

Kereta Proton Persona dibawa naik ke permukaan pada jam 11 malam dan sias4tan lanjut berhubung kejad1an itu masih dijalankan.

Myat kedua-dua mngsa dihantar ke H0spital Kulim untuk dibdah si4sat.

Sebak membaca tulisan Hani yang selalu membuat suprise untuk kedua ibu bapanya, semoga Hani ayah dan seluruh keluarga tbah dengan ujian yang amat berat ini diberitkan pula jumaat ini salah seorang ahli keluarga ini akan melangsungkan perkahwinan, berat dug4an mereka namun yang maha esa lebih sayangkan mereka berdua. Al fatihah.

VlDEO:

Be the first to comment on "Tngisan Seorang Ayah, Isteri & Ank Pergi Serentak Kereta Tnggelam Dalam Tasik"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*