“Berehatlah Syg Abg Akan Jaga Ank2” – 13 Tahun Bersama Engkau Pergi Jua

Shah Alam : Seorang lelaki berk0ngsi kisah sed1h kehidupannya bila diduga isteri tersayang pergi buat selamanya dijemput ilahi mninggaI dunia secara mngejut.

Pasangan Nazri Ahmad dan arwh isterinya Natasha sudah hampir 13 tahun mendirikan rumah tangga, tanggal 23 march lalu genaplah 13 tahun usia perkahwianan mereka namun belum sempat menyambut ulangtahun ke 13 pada 23 March isteri tersayang telah pergi buat seIamanya pada 6 febuari lalu disebabkan Asma atau leIah.

Arwh isteri Puan Natasha seorang yang aktif dilaman sosial dia juga aktif digroup faceb0ok Masak Apa Tak Jadi Hari Ni Official berk0ngsi kisah seorang ibu memasak sambil menguruskan 6 orang cahayamata yang masih kecil.

Dua minggu sebelum dia meninggal dunia naik lagi kisah yang dik0ngsinya di page Masak Apa Tak Jadi Hari Ni Official ” Rahsia seorang ibu Makan megi senyap2 kat dapoq takut anak mintak, Tak helok untuk kanak-kanak.”

Disebabkan kisah tersebut ramai yang terkejut bila mendapat berita yang Arwh Puan Natsaha sudah tiada ramai yang bertanya mengenai keluarga encik Nazri dan bagaimana dia menguruskan 6 anaknya tanpa isteri tersayang disisi.

Ini yang ditulis encik Nazri melaluai laman sosialnya bila wartawan ada menelefon dirinya untuk mengetahui lebih lanjut kisah hidupnya disamping 6 anaknya.

“Pengalaman lalu membuatkan kita kuat, Tadi ada wartawan call sembang-sembang sikit pasal pengalaman membesarkan anak-anak selepas kem4tian mngejut isteri saya Februari lepas.

Saya just ceritakan apa yang saya lalui pengalaman sendiri bukan dari bahan bacaan di mana-mana sumber bukan nak mengaku hebat pun Hebat tu Allah punya sifat.

Saya membesar tanpa ibu sejak kecil kem4tian ayah pula beberapa tahun kemudian Dah biasa hidup sendiri Dan kebetulan bertemu j0doh dengan Natasha Mik’yal Juga anak yatim.

Dikurniakan 6 anak, alhamdulillahh Yang kami selalu rancangkan once dah besar anak-anak nanti kami nak travel berdua ke sana sini Tinggal je lah depa di asrama atau hangpa dok ja lah sendiri di rumah Mama abah nak p ronda naik Harley Davidson.

Btw Ada sapa2 nak hadiahkan dak?

Kami ni soulmate Loving couple Tapi selalu bergaduh jugak Selalu berbeza pendapat Tapi tak boleh berenggang sebab hubungan kami bukan sekadar suami isteri.

Tapi kawan rapat Banyak benda kami boleh bual dan bincangkan. Punya rapat sampai selepas kemat1an Natasha, anak saya cakap kesian abah takdak kawan sembang dah setiap malam sebelum tidur.

Natasha ni dulu memang suka bercakap Pot pet tak berhenti Berletiaq pun tak berhenti Kalau drive, sambil dia dok sebelah selalulah terbabas silap jalan sebab tak boleh fokus WAZE Haishh rindu lah pulak.

Anak-anak 6 orang ni lah kami besarkan sendiri Berpantang sendiri di rumah sendiri Takdak pun memori hantar bini balik rumah mak or mak mertua Serba serbi sendiri.

Saya yang tak pandai memasak pun terpksa belajar masak Kena paksa Sempat sekali rasanya hire confinement lady sebab anak dah ramai Tak boleh kalau takdak backup bantuan.

P bawak anak-anak ke KIinik Kesihatan rutin suntikan secara solo tu dah biasa sangat sebab isteri boleh rehat di rumah, Dulu pun pernah bawa anak kembar kami pergi cvcuk Pergi sorang Just bawak stroller ja Siapa kata suami tak boleh buat Boleh aihhh Cuma kena biasakan diri Tak biasa buat, memang susah.

Saya dulu walaupun isteri masih ada, selalu ja tanpa isteri ke sana sini bawak anak P tengok wayang lah, p kelas BMX lah, p makan kat luar lah Bini dok di rumah.

Orang laki, kalau reti bagi bini branak ja tapi tak reti jaga anak Rugi lah Kesian ke bini, Saja lah teringat nak sharing kisah ni Sebab benda ni lah tadi cerita kat wartawan.

Seb4k membaca tulisannya semoga encik Nazri terus kuat demi anak anak tersayang semoga r0h isterinya tenang disana, untuk membaca lebih kisah keluarga encik Nazri boleh ke faceb0oknya Nazri Ahmad. Al fatihah.

Credit Nazri Ahmad.

Be the first to comment on "“Berehatlah Syg Abg Akan Jaga Ank2” – 13 Tahun Bersama Engkau Pergi Jua"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*