KemaIangan Kereta Bertmbung TreIer, Empat Sekeluarga Selamat Dikbumikan

Empat sekeluarga termasuk dua kanak-kanak m4ut selepas kereta Perodua Myvi dinaiki mereka bertmbung dengan sebuah treIer membawa muatan kereta di Kilometer 4, Jalan Bentong-Raub, di Bentong kira-kira 195 kilometer dari Kuantan, awal pagi tadi.

Ketua Jabatan Sias4tan dan Penguatkuasaan Trafik Pahang Supt Kamarulzaman Jusoh dalam kejadian pada 4.10 pagi itu, mngsa yang mavt di tempat kejadian ialah pemandu kereta Marlianna Abdul Muid, 37, dan adiknya Marlia, 36, ak1bat ters3pit dan mengalami keceder4an prah di kepaIa.

Dua mngsa kanak-kanak dikenali sebagai Muhammad Aisy Harraz Aziz, tujuh tahun dan anak Marlia, Muhammad Faizz Aryan Mohd Faizuddin, sembilan tahun berada di bahagian penumpang belakang kereta disahkan mninggaI dunia di H0spital Bentong, kira-kira 6.30 pagi tadi, katanya.

“KemaIangan dipercayai berlaku apabila kereta dipandu Marlianna dari arah Kota Bharu, Kelantan ke Selangor cuba mem0tong kenderaan di hadapannya, namun tdak berjaya sebelum bertmbung dengan treIer dari arah bertentangan.

“Pertmbungan itu mengak1batkan pemandu dan penumpang hadapan ters3pit dan kereta mngsa rmuk pada bahagian hadapan menyebabkan bntuan b0mba diperlukan bagi mengeluarkan mngsa,” katanya.

Kamarulzaman berkata, pemandu treIer yang berusia 42 tahun, bagaimanapun tdak mengalami sebarang keceder4an walaupun bahagian hadapan trelernya itu turut r0sak.

 

Sementara itu, salah seorang ahli keluarga mangsa Azam Muid yang terkjut dengan ins1den terbabit meluahkan rasa sbak menerusi sebuah p0sting di laman Faceb0ok.

“Tidakku sangka pulangnya aku di bumi Malaysia pada tahun lalu merupakan pertemuan terakhir aku bersama dua orang kakakku Marlianna Muid dan Marlia Abdul Muid serta dua orang anak buahku,” tulisnya.

Menerusi pemerhatian di Faceb0ok juga, orang ramai mengambil kesempatan bagi mengucapkan tkziah kepada seorang wanita, Zabaidah Talib yang kehiIangan dua anak perempuan dan dua cucu lelakinya.

Sumber: Bernama, OMM

Be the first to comment on "KemaIangan Kereta Bertmbung TreIer, Empat Sekeluarga Selamat Dikbumikan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*