[VlDEO] AKSl Proton Wira MenghaIang Laluan B0mba Buat Ramai M4rah

Di Malaysia, kita sering melihat kelibat bomba, ambuIans dan poIis berada di atas jalan dan memandu bersama kenderaan-kenderaan yang lain.

Namun, apabila terjadinya kecmasan di sesuatu tempat barulah siren akan dibunyikan sebagai tanda untuk kenderaan-kenderaan yang lain memberi laluan dan bila dengar saja bunyi siren semestinya kita semua akan cepat-cepat memberikan laluan kepada kenderaan tersebut itu laluan bukan?

Tetapi, lain pula dengan video yang tuIar di TikT0k baru-baru ini apabila sebuah Proton Wira dikatakan telah mengambil kesmpatan diatas bunyi siren b0mba kerana mahu mengelak daripada sesakkan lalu lintas.

Di dalam video tersebut, Proton Wira itu pada mulanya dilihat langsung tdak berganjak apabila kenderaan lain memberikan laluan kepada van b0mba itu, malah Proton Wira tersebut turut menghaIang jalan van b0mba untuk bergerak.

Lebih menyak1tkan hati apabila dengan selambanya Proton Wira itu telah mengambil kesmpatan dengan mendahului van b0mba tersebut dengan menggunakan laluan yang yang telah diberikan oleh kenderaan lain bagi mengelak kesesakkan lalu lintas.

Menerusi rakaman dari dashcam van bomba itu, jelas memaparkan pemandu Proton Wira tersebut telah bertindak mengambil kesmpatan apabila siren berbunyi.

Perkara itu juga turut menimbulkan kem4rahan anggota b0mba yang memuat naik video berkenaan di laman TikT0knya dengan kapsyen;

“tolong beri kerjasama sekiranya mendengar siren kecmasan dan jngan contohi seperti pemandu yang berada di dalam video ini”.

Video rakaman dashcam itu juga turut dik0ngsikan di laman Twitter oleh pengguna Twitter yang dikenali sebagai @amirulaazim.

Rata-rata netizen yang melihat video tersebut telah meIuahkan rasa brang dengan aksi selamba pemandu Proton Wira itu yang dilihat seolah-olah mementingkan diri dan tiada ‘c0mmon sense’.

VlDEO:

Sumber: Twitter, OM

Be the first to comment on "[VlDEO] AKSl Proton Wira MenghaIang Laluan B0mba Buat Ramai M4rah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*