Mngsa Iemas Sungai Tasik Kenyir, Ami Azzizol Telah Ditmui Awal Pagi Tadi

Kuala Berang: Lelaki yang hiIang ketika berenang di Sungai Petuang, Tasik Kenyir, di sini, Sabtu lalu, ditemukan Iemas, pada 7.10 pagi, hari ini.

Ketua PoIis Daerah Hulu Terengganu, Deputi Superintendan Mohd Adli Mat Daud berkata, mayat Ami Azzizol Abu Bakri, 21, ditemui ter4pung di permukaan air, pada jarak 1.5 kilometer dari lokasi kejadian oleh seorang pengusaha rumah rakit.

Katanya, lelaki berkenaan kemudian memaklumkan perkara itu kepada pasukan poIis Marin yang meronda di kawasan berhampiran.

“Myat mngsa diangkat oleh pasukan b0mba sebelum diserahkan kepada poIis untuk dibawa ke H0spital Hulu Terengganu untuk tindakan lanjut,” katanya.

Beliau berkata, berikutan itu, operasi mencari dan menyeIamat (SAR) yang mengambil masa selama tiga hari itu ditamatkan.

Dalam kejadian 5.50 petang Sabtu lalu, mngsa dari Kampung Sungai Buaya, Dungun yang sedang menghabiskan percutian bulan madu bersama isteri dan ahli keluarga mentua dikatakan berenang di hadapan rumah rakit disewa mereka tanpa memakai jaket keseIamatan.

Ketika berenang, mngsa dikatakan mengalami kekej4ngan otot sebelum tenggeIam.

Sama-sama sdekahkan Al Fatihah buat arwh:

Sumber: Info Bncana Terengganu, Harian Metro

Be the first to comment on "Mngsa Iemas Sungai Tasik Kenyir, Ami Azzizol Telah Ditmui Awal Pagi Tadi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*