“Ayah Selalu Sor0kkan TangIsan Tapi…”- Terp4ksa KuarantIn Pulang Dari Afrika, Ebit Lew SedIh RIndukan Keluarga

Derm4wan terk3nal, Ebit Lew terp4ksa menjal4ni kuarant1n sel4m4 tujvh har1 selep4s pul4ng darl Afrika Selatan, kemarin.

Ebit memberitahu beliau menangis kerana tidak dapat men4nggung rindu untuk berjumpa isteri dan anak-anaknya selepas dua minggu menjalani bantuan kemanusian.

“Tadi baru lepas video call bidadari dan anak-anak. Tak boleh nak cakap. Rindu semua. Laju j4ntung. Mata bergenang. Rindu sangat. Menangis jer.

“Anak kata, ayah rindunya pada ayah. Ingat dapat jumpa. Ayah diwajibkan kuarantin 7 hari di bilik hotel. Tak boleh keluar mana-mana. Rindu sangat. Video dengan anak sebelum pergi hari tu.

“Saya sangat rindu. Bagi seorang suami tiadalah ubat lebih besar bagi segala keletihan melebihi pelukan seorang bidadari. Memegang tangannya. Dapat dukvng dan terbangkan anak-anak. Anak-anak nikmat Allah yang sangat besar.

“Esoklah ayah sambung call yer. Tak tahan nak menang1s. Ayah selalu sor0kkan tang1san. Tapi siapa tahu saat seorang diri menang1s sekuat-kuatnya. Tang1san itu ub4t,” katanya.

Pendakwah bebas itu berkongsi luahan rasanya di akaun Instagram mililknya.

Menerusi entri yang sama beliau memuat naik rakaman video ketika melakukan panggilan video bersama isteri dan anak-anaknya di sebuah hotel tempat dikuarant1n.

Pun begitu, Ebit akvr kerana itulah pengorbanan yang dilakukan untuk membantu golongan yang benar-benar susah dan tidak dapat kasih sayang ibu bapa.

“Teringat ramai di luar sana tidak merasai kasih sayang ibubapa. Kasih sayang keluarga. Semoga Allah terus temukan saya dengan mereka yang susah dan benar-benar memerlukan diluar sana. Belajar berju@ng dan berk0rban sedikit.

“Wahai bidadariku dan anak-anakku. Semuanya pasti ada g4njaran disana nanti. I love you sayang bidadariku. I love u anakku.

“Jika ada pah@la untuk semua ini, saya hadiahkan pah@lanya buat ibubapa yang amat saya cintai sayangi,” katanya lagi.

Tanpa sempdan, terdahulu pendakwah bebas terkenal, Ebit Lew terus menyantuni golongan memerlukan dan menyalurkan bantuan sehingga ke Afrika dalam misi bantuan kemanusiaan dan kasih sayang.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ebit Lew (@ebitlew)

Sumber Gempak

Be the first to comment on "“Ayah Selalu Sor0kkan TangIsan Tapi…”- Terp4ksa KuarantIn Pulang Dari Afrika, Ebit Lew SedIh RIndukan Keluarga"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*