Lak0nan mantap! Netiizen ger4m tengok Lydiawati tunja@l kep4la Wan Maimunah

Nampaknya sl0t  akasia di TV3 kembali menjadi perbualan warganet di med1a s0sial apabila drama Tak Sempurna Mencintaimu berjaya mencvri perhatian penonton drama Melayu dengan lak0nan hebat para pelakonnya.

Tunj4l kep4la dalam drama

Jika sebelum ini, teknik memanc1ng pelakon utamanya iaitu Redza Rosli menjadi perbualan, kini ad3gan pelakon sen1or Lydiawati menunj4l kepala pelak0n air mata, Wan Maimunah pula tular di media sosial.

 

Jauh beza lak0nan senior dengan junior

Lakonan mantap kedua-duanya begitu berbekas di hati penonton kerana melihat kehebatan mereka berlakon dengan sangat ntural.

Ramai yang memuji babak tersebut dengan berpendapat l0ntaran dialog dan teknik lakonan ‘orang lama’ sememangnya luar biasa sehingga membuatkan penonton berasa ger4m.

Ehh ger4m betul!

Wan Maimunah kalau watak kes1an memang jadik!

Pelakon vet3ran dah best, pelakon muda hmmm

Lakonan artis senior mantap!

Wan maimunah izinkan

Menyedari babak tersebut viral, pelakon yang memegang watak Rokiah itu telah tampil menjelaskan hal sebenar kepada pihak Harian Metro dengan memaklumkan bahawa Wan Maimunah sendiri mengizinkan ad3gan berkenaan dibuat.

“Ibu Wan Maimunah yang minta dan izinkan saya buat betul-betul,” kata Lydiawati.

Sedia dikec4m netizen

Selain itu, dia juga menyatakan Wan Maimunah yang memintanya melakukan apa sahaja bagi memberi mood yang sebenar. Lydiwati turut meng4kui bersedia menerima kec4man netizen menerusi drama tersebut.

Itu semua lakonan, bukan betul pun. Cuma sewaktu menjayakan babak itu termasuk babak berg4duh lain, ibu (Wan Maimunah) memang nak saya buat betul-betul.
“Dia cakap buatlah apa pun supaya dia juga dapat ‘mood’. Saya kata kalau buat mesti kena kec4m. Nampaknya ia memang terjadi. Sebenarnya ada banyak lagi babak berg4duh selepas ini.
“Itu semua permintaan dan diizinkan oleh ibu. Sewaktu latihan kami tak buat, tapi masa dah ‘take’ baru buat. Semuanya secara ‘one take’ saja,” tambahnya.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lydia Saimon (@lydia.saimon)

Drama Tak Sempurna Mencintaimu ini  dibintangi oleh Redza Rosli, Intan Najuwa, Azza Elite, Fendy Bakry, Wan Maimunah,, Lydiawati dan ramai lagi pelakon popular.

Sudahpun bersiaran selama hampir dua minggu, drama yang ditayangkan jam 7.00 malam ini dilihat berjaya menarik perhatian penonton memandangkan persembahan pelakon-pelakon Tanah Air yang luar biasa seperti ditunjukkan dalam ad3gan tersebut.

Sumber: anuarkhairull32, lydia.saimon, Harian Metro (Sudirman Mohd Tahir) via omm

Be the first to comment on "Lak0nan mantap! Netiizen ger4m tengok Lydiawati tunja@l kep4la Wan Maimunah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*