Kas1han orang nak balik kampung! Hattan ‘s0und’ selebriti, Instafamous menunjuk2

Penyanyi Datuk Hattan men3gur sikap segelintir selebriti dan Instaf4mous yang tiada sIkap tanggvngjawab selepas mendapat keben4ran rentas negeri atas urusan masing-masing.

Menerusi sebuah video dikongsi di laman Instagram, Hattan berkata golongan tersebut tidak perlu menunjuk-nunjuk dengan memuat naik pelbagai aktiviti di media s0sial untuk tontonan umum.

“Bukan sal4h dorang (polis), puncanya sikap Instafamous & selebriti. Kau dah dapat kebenaran mana kau nak mel!ngkup, kau punya pasal.
“Bila dah dapat kebenaran tu, pandai-pandai lah jaga. Yang kau pergi upload semua benda pasal apa? Ni jadi sikap tak bertanggungjawab, fikir secara war4s!,” katanya.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hattan (@dato_hattan)

Hattan meneg4skan, mereka sepatutnya mempunyai sifat kasIhan terhadap orang lain yang masih belum boleh rentas negeri sejak berbulan-bulan lalu apatah lagi sambutan Aidilfitri yang bakal menjelma tidak lama lagi.

“Gemar menunjuk-nunjuk. Kesian la kat semua orang, Ramadan & raya dah nak dekat. Silap-silap tak boleh balik kampung.
“Puncanya benda-benda bang*ng macam ni la. Berhenti la perasan kita ni Instaf4mous, selebriti. Orang lain pun p0pular,” tegurnya.

Beliau mengvlas mengen4i satu not1s terp4mpang di pintu sebuah balai polis yang tul4r di med1a sosial meminta pemoh0n memperincIkan aktiviti serta serta bukti kukvh untuk perjalanan rentas negeri.

Sumber: Instagram Hattan via omm

Be the first to comment on "Kas1han orang nak balik kampung! Hattan ‘s0und’ selebriti, Instafamous menunjuk2"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*