PoIis SlASAT Borang Rentas Negeri Kosong Yang Sudah Ditandatangani

KEMAMAN – PoIis membuka kertas sias4tan berhubung isu borang rentas negeri kosong yang sudah ditandatangani dan dicop oleh pihak berkuasa berkenaan seperti tuIar di laman sosial sejak Rabu.

Ketua PoIis Daerah Kemaman, Superintendan Hanyan Ramlan berkata, borang rentas negeri itu adalah dari Balai PoIis Chukai, namun berlaku pen1puan pada tandatangan pegawai poIis terbabit.

“Sias4tan awal dijalankan mendapati terdapat pemaIsuan tandatangan milik Ketua PoIis Balai PoIis Chukai, Inspektor Mohamad Ramizan Ramli pada borang itu,” katanya dalam satu kenyataan pada Khamis.

Menurut Hanyan, kertas sias4tan dibuka di bawah Sksyen 468 Ka nun Kesksaan kerana pemaIsuan bagi maksud hendak men1pu dan Skyen 233 Ak ta Komunikasi dan Multimedia 1998 (penggunaan tidak wajar rangkaian atau perkhidmatan rangkaian).

Beliau berkata, borang rentas negeri itu diberikan kepada seorang wanita untuk ke Kuala Lumpur.

“Wanita ini mahu ke sana bagi menghadiri temu duga mendapatkan pekerjaan yang dijadualkan pada 8 April,” katanya.

Pada Rabu, tuIar kemas kini di media sosial berhubung borang rentas negeri kosong bertandatangan dan cop dari Balai PoIis Chukai dengan ayat ‘Dapat info berbaru ialah ‘approve’ dulu baru isi ‘form’.

Sumber: Sinar Harian

Be the first to comment on "PoIis SlASAT Borang Rentas Negeri Kosong Yang Sudah Ditandatangani"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*