[VlDEO] Penyewa Tak Byar Sewa 3 Bulan, Tuan Rumah Pula Dikunci Dari Luar

Lsu penyewa rumah dan pemilik rumah kerap menjadi perbualan netizen di media sosial. Ada sahaja cerita tdak enak berkenaan penyewa yang dilihat agak keterIaluan seperti tidak membayar sewa atau sengaja melakukan kek0toran.

Penyewa buat hal

Namun, dalam satu perk0ngsian yang dibuat oleh pemilik akaun TikT0k dikenali sebagai Kamil Hakimi, dia telah berk0ngsi keadaan seorang wanita yang dianiaya penyewa dirumahnya apabila dikvrung selepas kunci rumah ditukar penyewa.

Tukar kunci ketika owner tidur

Menerusi cerita daripada wanita yang mengakui dirinya sebagai pemilik rumah, penyewa tersebut sudah 3 bulan tdak membayar sewa.

Akan tetapi, masih lagi tinggal bersamanya di dalam rumah tersebut kerana menyewa saIah satu bilik di dalam kediaman itu menyebabkan wanita berkenaan terpaksa mengambil keputusan menukar mangga baru sebagai amaran buat penyewa.

Namun, ketika pemilik rumah pulang dari kerja dan memasuki rumah, mangga kunci telah ditukar tanpa sedar berkemungkinan pada waktu malam semasa penghuni sedang tidur.

Jadi, pemilik rumah telah terkurung di dalam rumah tersebut dan terpaksa menghubungi pihak b0mba bagi memec4hkan mangga untk membolehkan keluar.

Naya orang yang dekat dalam tu

Tindakan b1adap penyewa ‘drhaka’ itu benar-benar menbuatkan netizen ger4m dan meninggaIkan komen di ruangan TikT0k Kamil Hakimi.

Rata-rata daripada mereka terkjut mengetahui wujud penyewa seperti itu yang menyusahkan tuan rumah sedangkan dia yang tdak membayar sewa ketika tinggal di bilik tersebut.

VlDEO:

Kredit: omm

Be the first to comment on "[VlDEO] Penyewa Tak Byar Sewa 3 Bulan, Tuan Rumah Pula Dikunci Dari Luar"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*