Jumpa Sekali Ketika Umur 10 Tahun Dan Nikah Pun Berwalikan HAKlM, Tiba2 Bapa Muncul Depan Pintu

PERJALANAN hidup ibu kepada seorang cahaya mata ini tidak semudah yang disangka.

Sejak masih kecil, dia dibesarkan oleh datuk dan neneknya di Kota Tinggi, Johor.

Menurut Wan Nur Natasha Wan Zafari, 18, ibunya sudah berkahwin lain manakala bapanya juga sudah lama menghiIang.

Mesra disapa Natasha, dia pada Selasa lalu bersatu semula dengan bapanya, Wan Zafari Wan Abdullah selepas mereka bertemu buat kali pertama selepas pertemuan terakhir lapan tahun lalu.

“Kalau nak ikutkan, saya hanya jumpa ayah masa umur 10 tahun. Itu kali pertama dan terakhir. Kami jumpa di mhkamah pada waktu itu, tapi saya tak ingat mengenai ke$ apa.

“Mak pun dah kahwin lain. Sejak saya kecil, dalam usia sebulan saya dah tinggal dengan datuk dan nenek. Kemudian hari Selasa lepas tiba-tiba ayah datang cari balik.

Natasha mendirkan rumah tangga pada Januari tahun lalu dengan menggunakan waIi hakim kerana gagaI mencari bapa kndungnya.

“Dia kata rindu, nak cari balik anak dia. Saya merupakan anak tunggal. Lepas jumpa 10 tahun lepas, kami memang Iost contact terus sehinggalah jumpa balik kali ini,” ujarnya.

Menurut Natasha, pelbagai perasaan bersarang di hati tatkala dia berhadapan dengan bapanya yang lama dirindui.

Jelasnya lagi, dia juga gagaI menahan a1r mata apabila bapanya mahu berangkat pulang selepas bertemu di kediaman datuk dan neneknya selama dua jam.

“Ayah pun baru tahu yang saya dah kahwin. Saya reda pakai waIi hakim masa tu.”- NATASHA

“Sampai sekarang saya masih tinggal di rumah datuk dan nenek. Masa tu saya dengan anak saya ada dalam bilik. Kemudian sepupu maklumkan bahawa anak saudara datuk datang menz1arah rumah kami.

“Saya terdetik nak keluar tengok. Saya terkjut tengok ayah sendiri. Saya cam muka sebab ada simpan gambar lama ayah.

Imbas Natasha, dia bertemu bapanya buat kali pertama dan kali trakhir ketika berusia 10 tahun.

“Semua perasaan ada. Terkjut, terkedu, rasa nak menang1s. Masa mula-mula jumpa tu saya tahan n4ngis. Tapi masa dia nak balik, memang saya mengalir a1r mata.

“Ayah juga minta maaf sebab lama kami tak jumpa. Dia pun ada bagi alamat untuk kami bertemu lagi selepas ini,” imbasnya lagi.

Menurut Natasha, dia juga berhadapan kesukaran apabila gagaI mencari bapanya sewaktu hendak melangsungkan perkahwinan pada Januari tahun lalu.

P0sting Natasha di Faceb0ok.

“Dulu dah cari tapi tak jumpa. Ayah pun baru tahu yang saya dah kahwin, saya reda pakai waIi hakim masa kahwin.

“Saya juga ada k0ngsi kisah penyatuan semula kami di Faceb0ok. Nak minta doa semua agar hubungan kami anak-beranak berkekalan selamanya.

“Semua ahli keluarga OK, cuma mereka terkjut,” ujar Natasha yang baru meIahirkan cahaya mata pertamanya tiga bulan lalu.

Namun katanya, dia memanjatkan kesyukuran apabila Allah memakbulkan doanya sejak sekian lama untuk dipertemukan semula dengan bapanya.

Sumber: Mstar

Be the first to comment on "Jumpa Sekali Ketika Umur 10 Tahun Dan Nikah Pun Berwalikan HAKlM, Tiba2 Bapa Muncul Depan Pintu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*