[VlDEO] Kasih Ibu, Hari2 Gigih Bangun Awal Siapkan Anak Dalam Kereta Sebelum Kerja

Setiap wanita bergelar ibu pasti menghadapi pelbagai cabaran dalam membesarkan anak-anak. Tambahan lagi apabila ada yang terpaksa berkejar masa untuk pergi kerja sambil menguruskan anak.

Begitulah seperti kisah seorang ibu bergelar jurur4wat ini yang tular di aplikasi TikT0k di mana dia terpaksa mengejvtkan anaknya lebih awal setiap pagi untuk menghantarnya ke sekolah sebelum bergerak ke tempat kerja setiap hari.

Menerusi video berkenaan, kelihatan wanita itu dan anaknya sudah memakai uniform lengkap di dalam kereta. Si ibu mengenakan pakaian jururwat manakala anaknya memakai baju sekoIah.

Dalam pada itu, anaknya dilihat masih tidur kepenatan di atas pangkuan sementara si ibu menyiapkannya untuk pergi ke sekolah.

“Setiap hari macam ni lah. ‘Rushing’ nak kerja, jadi akan siapkan anak dalam kereta. Anak pun terpaksa bangun awal. Jarak rumah ke tempat kerja 30km lebih. Semoga urusan kita dipermudahkan,” tulisnya di ruangan kapsyen.

Besar nanti dia tahu hargai ibu bapa

Meninjau ke ruangan k0men, rata-rata netizen turut merasai cabaran seperti wanita berkenaan. Selain itu, ramai yang kagum melihat kegigihan seorang wanita bernama ibu.

Tak dinafikan lagi, insan bergelar ibu bapa rela berk0rban masa dan tenaga demi mencari sesuap rezeki untuk kesenangan seisi keluarga.

Justeru itu, sebagai seorang anak kita dituntut untuk berbuat baik serta menghormati mereka sentiasa.

VlDEO:

Sumber: TikT0k @uyunisa32 via omm

Be the first to comment on "[VlDEO] Kasih Ibu, Hari2 Gigih Bangun Awal Siapkan Anak Dalam Kereta Sebelum Kerja"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*