AjaI Menjelang Ramadhan Ketika Keluar Mencari Rezeki

Lipis : Dikala seluruh umat islam didunia teruja untuk menyambut kembali ramadan yang tiba, Mohamad Kharul Izwan atau lebih mesra dengan panggilan Weaa dijemput ilahi kemaIangan ketika sedang berkerja sebagi pemandu lori menghantar ubat ubatan.

HM melaporkan seorang m4ut dan tiga ced3ra dalam kemaIangan memb4bitkan tiga kenderaan di Kilometer 8, Jalan Lipis-Benta-Raub, jam 3.30 pagi tadi.

Mngsa, Mohamad Kharul Izwan Zamri, 25, yang memandu lori membawa muatan ubatan mninggaI dunia semasa menerima rawatan di Unit Kecmasan H0spital Kuala Lipis manakala kelindannya, Khairol Azuan Khaion, 31, ced3ra ringan.

Seorang lagi pemandu lori, Mohamad Mat, 55, dan kelindannya Muhammad Aiman Anuar Mohd Shuib, 20, ced3ra prah dan pemandu Nissan Sentra, Mohd Alizan Taib, 36, tidak mengalami keceder4an.

Ketua PoIis Daerah, Superintendan Azli Mohd Noor berkata, kejadian berlaku selepas lori dipandu Mohamad dari arah Benta menuju ke Lipis termasuk ke laluan bertntangan dan bergeseI dengan Nissan Sentra.

Beliau berkata, lori itu seterusnya bertmbung dengan lori yang membawa ubatan yang juga datang dari arah bertntangan.

Azli berkata, akibat kemaIangan itu, pemandu membawa muatan ubatan mninggaI dunia semasa menerima rwatan.

Katanya, tiga lagi mngsa masih menerima rawatan di H0spital Kuala Lipis kerana masing-masing mengalami keceder4an p4rah dan ringan.

K3s dis1asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,katanya.

Semoga kelurga arwh tabah perginya seorang insan yang amat disenangi ramai, moga r0hnya tenang disana perginya saat sedang mencari rezeki menjelang bulan ramadan yang mulia. Al fatihah.

Mt

Be the first to comment on "AjaI Menjelang Ramadhan Ketika Keluar Mencari Rezeki"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*