[VlDEO] Rindu Tak Berpnghujung Si YATlM PlATU, Gmbar Aidilfitri Tahun Lalu Jadi Pengubat Rindu

Kajang: Dalam kejadian 6 Mac lalu seorang pemandu Kesihatan (PKD) Hulu Langat En Remizan dan isterinya Ustazah Suzie yang bertugas di Sek Rendah Agama Beranang disahkan mninggaI dunia bila kereta yang dinaiki mereka dirmpuh sebuah van yang hiIang kawalan.

Dua orang anaknya ced3ra dalam kejadian tersebut bilamana videonya tuIar dilaman sosial semalam, gara gara kecu4ian pemandu lain mereka sekeluarga menjadi mngsa.

Beberapa hari selepas itu salah seorang anak mngsa pula mninggal dunia semasa dalam rawatan tinggallah sibongsu yang kini kehilangan Papa Umi dan kakak tersayang, s4yu melihat dirinya, hanya gambar raya tahun lalu pengubat rindu.

Umi tak ada d4rah, papa pun tak d4rah, “Itu Iuahan seorang kanak-kanak berusia tujuh tahun, Raif Adam Lutfan Remyzan yang kini telah bergelar yatim piatu selepas seluruh keluarganya m4ut dalam kemaIangan di Pintasan Kajang atau lebih dikenali sebagai Kajang Bypass.

Tragedi pada 6 Mac 2021 kini menjadi n0ktah hitam dalam hidup kanak-kanak ini.

Mungkin Adam terlalu muda untuk memahami apa yang menimpa keluarganya.

KemaIangan yang membabitkan kereta dipandu arwh bapanya Remyzan Baharudin, arwh ibunya Suzyla Ahmad Dahlan dan arwh kakaknya Raiha Syuhaida Remyzan telah mer4gut kebahagian Adam dalam sekelip mata.

Adam yang ketika itu juga berada dalam kenderaan terselamat dengan mengalami keceder4an di bahagian rusuk.

Adam yang ditemui AA baru-baru ini berk0ngsi kisah berhubung peristiwa h1tam yang menimpa keluarganya.

Kini, Adam terpaksa menumpang kasih bersama ibu saudaranya, Azlin Baharudin dan suaminya yang sanggup mengambil ank yatim piatu ini untuk berk0ngsi kasih serta berteduh di bawah satu bumbung dengan mereka.

Apa yang lebih meny4yat hati, Ramadan dan Syawal buat Adam pada kali ini tanpa keluarga tercinta.

Adam rindu umi, rindu papa dan kakak, Sekarang Adam duduk sendiri, umi papa kakak semua dah tiada, katanya ketika ditemui di kediaman arwh bapanya di Rinching, Kajang.

Usia semuda itu, kanak-kanak yang bercita-cita untuk menjadi seorang arkitek itu hanya mengharapkan kunjungan pus4ra ibu ayah yang digelar sebagai ‘Syurga Umi’ untuk mengubat rindunya.

Bukan setakat itu, anak kecil ini turut kehilangan kakaknya yang juga rakan gurau senda, Raiha, 12, yang mninggaI dunia beberapa hari selepas kemaIangan.

Laluan Kajang Bypass merupakan lokasi “p4nas” yang dikatakan kerap berlaku lnsiden mragut ny4wa dan keluarga ini merupakan mngsa terbaharu n4has terbabit.

Apa yang diharapkan agar tiada lagi tngisan yang perlu diratapi supaya lnsiden seperti ini dapat dielakkan hanya dengan tindakan pantas pihak berkuasa dalam mencari jalan penyelesaian. Al fatihah.

VlDEO:

Sumber: Awani

Be the first to comment on "[VlDEO] Rindu Tak Berpnghujung Si YATlM PlATU, Gmbar Aidilfitri Tahun Lalu Jadi Pengubat Rindu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*