[VlDEO] Seorang P4rah AmbuIans Bertmbung Dengan Per0dua Kenari

JOHOR BAHRU – Seorang pemandu lelaki mengalami keceder4an prah apabila kereta Perodua Kenari dipandunya dirmpuh oleh sebuah ambuIans h0spital swasta di Kilometer 5 Jalan Johor Bahru – Kota Tinggi, dekat sini hari ini.

Dalam kejad1an kira-kira pukul 1 petang itu, mngsa berusia 25 tahun itu dikejarkan ke Unit Kecmasan, H0spital Sultanah Aminah (HSA), di sini bagi mendapatkan rwatan.

Ketua PoIis Daerah Johor Bahru Selatan Asisten Komisioner Mohd. Padzli Mohd. Zain berkata, kemaIangan tersebut membabitkan ambuIans dari arah Kota Tinggi yang sedang membawa pes4kit.

Katanya, hasil sias4tan awal dijalankan mendapati ambuIans berkenaan dipercayai tdak berhenti di lampu isyarat lalu meIanggar kereta dipandu yang datang dari arah Jalan Dato Sulaiman, di sini.

“Ak1bat daripada kemaIangan tersebut, pemandu tersebut mengalami kecder4an dan telah dihantar oleh AmbuIans HSA bagi menerima rwatan di unit kecmasan.

“Pemandu ambuIan terIibat tdak mengalami kecder4an dan telah tampil membuat laporan poIis di Balai Trafik, Ibu Pejabat PoIis Daerah (IPD) Johor Bahru Selatan untuk tindakan lanjut,” katanya dalam kenyataan hari ini.

VlDEO:

Sumber: KOSMO! ONLINE

Be the first to comment on "[VlDEO] Seorang P4rah AmbuIans Bertmbung Dengan Per0dua Kenari"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*