Rehatlah Ijat, AjaI Menjemputmu Dlm Hujan Iebat Ketika Mncari Rezeki Di Bulan Puasa

Kuala Lumpur : Apa yang berlaku sunggguh memiIukan inilah yang mencabar tugas sebagai seorang penghantar makanan, walaupun hujan terpaksa juga diredah untuk sampaikan setiap oder yang telah ditempah.

Namun dalam kjadian petang semalam di Alam Damai, Taman Len Seng, Cheras, di sini, seorang penghantar makanan Grab Food Syed Izzat Izzudin, 20, mninggaI dunia selepas dihmpap pokok tmbang ketika hujan lebat.

Jn4zah mngsa yang berasal dari batu 9 Cheras itu diangkat oleh orang ramai yang berada di lokasi kejad1an sebelum dibawa ke stesen minyak Petronas Alam Damai.

Pusat Gerakan Operasi, Jabatan Bomba dan Penyelamat Kuala Lumpur, yang menerima maklumat mengenai kejad1an itu mengerahkan sebuah jentera dari Balai Bomba PenyeIamat Cheras ke Iokasi kejadian pada jam 4.19 petang.

Sebaik tiba di lokasi pada jam 4.28 petang, pasukan bomba diketuai Zaimi Mat Yusuf Ahmad bersama lima anggota melaporkan seorang lelaki disahkan mn1nggal dunia oleh pegawai prubatan di lokasi kejad1an.

Pada masa sama, pasukan bomba turut memotong dan mengalihkan pokok tmbang seterusnya memastikan kawasan dalam keadaan selamat,katanya.

Terdahulu tuIar video dan gambar mngsa dibawa oleh orang ramai dalam keadaan hujan lebat ke arah Petronas sebelum dibaringkan di perkarangan stesen minyak.

Sementara itui dilokasi lain kjadian pokok tmbang adalah di Seksyen 2, Wangsa Maju; Jalan Pantai Murni, Pantai Dalam; Kampung Padang Merbuk; Jalan Melati, Lebuhraya Lingkaran Tengah 2 (MRR2)-Hulu Klang; kawasan berhampiran Wisma Tani, Jalan Bukit Tunku dan Jalan Tijani, Bukit Tunku.

Sejak jam 4.30 petang tadi sehingga jam 6 petang, pihak b0mba melakukan kerja-kerja mem0tong dan mengalihkan pokok-pokok yang tmbang seterusnya memastikan setiap kawasan dalam keadaan selamat, katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Menurut kenyataan itu lagi, ada antara pokok tumbang yang menghaIang lalu-lintas sehingga menyebabkan kesesakan.

Katanya, antara Balai B9mba Penyelamat (BBP) yang terbabit dalam operasi menyelamat ini adalah BBP Cheras, BBP Wangsa Maju, BBP Pantai, BBP Seputeh, BBP Sentul, BBP Gombak Selatan, BBP Hang Tuah dan BBP Sri Hartamas.

Semoga keluarga arwh tabah, Syed Izzat atau lebih mesra dengan panggilan Ijat seorang anak yang baik dan amat disenangi ramai, sepupunya juga turut merasai pemergian dirinya disaat sedang berkerja mencari rezeki.

Al fatihah.

Be the first to comment on "Rehatlah Ijat, AjaI Menjemputmu Dlm Hujan Iebat Ketika Mncari Rezeki Di Bulan Puasa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*