Di Bulan Mulia Abang Prgi, TinggaIkan Isteri Dan Ank Perempuan Baru Berusia Empat BuIan

Kota Bharu : Sorang pkerja k0ntraktor Tenaga Nasional Berhad meIecur seluruh badan apabila terkena rnjatan dan kebkaran eIektrik ketika berkerja dipencawang TNB.

Mngsa yang dikenali dengan nama Muhammad Firdaus Anipa disahkan meIecur seluruh badan dan berada didalam keadaan kritikaI, dia yang dihantar ke H0spital Machang sebelum dipindahkan ke unit rwatan rapi H0spital Kota Bharu.

Mengikut adiknya yang dikenali dengan nama Amiera keadaan abangnya amat membmbangkan dalam kejad1an yang menmpanya pada rabu itu amat mengejvtkan keluarganya.

Assalamualaikum semua hok mana kenal abea cikraa Firdaus Dauh mitok tulong doakan dia seIamat semua nya, dia Kena APl letrik pencawang time kijo.

Satu tubuh bdan meIecur dia 50/50 tahap kritikaI , Dari H0spital Machang tranfers ke Kota Bharu tengok pada dia terasa sbak , Yaa Allah kuatkan lah hati kami sekeluarga Yaa Allah untuk tempuhi dugaan yang engkau berikan kepada kami .

Jika melihat keadaan dirinya memang tiada harapan untuk h1dup tetapi aku tahu mu kuat ngoh, Raso macam mimpi apa yang berlaku, Yaa allah hari Rabu 14.4.2021 Kenangan pahit untuk kami sekeluarga.

Setelah bert4rung ny4wa Firdaus yang lebih mesra dengan panggilan Angah dalam keluarga menghmbuskan nfas terakhir di H0spital Kota Bahru ketika menerima rwatan.

Sbak dan piIu atas apa yang berlaku, Angah baru menerima cahaya mata pada Disember tahun lalu kini b4yi perempuannya baru berusia 4 bulan dia pergi buat seIamanya dijemput iIahi.

Ngoh aku macam tak percaya yang diri mu sudah tiada, semalam aku suruh mu pergi ambil serai tepi rumah untuk memasak, aku nak buat sambal ikan , mu pergi selalu jikalah aku tahu hari ini diri mu nak kena macam ni.

Aku nak duduk dekat mu 24jam tak nak berp1sah pun dengan mu , sebab mu jah abg yang aku ada, Aku tak kuat ngoh, Semoga isteri mu Nur fazreenazura Azura tbah hadapi dugaan ini.

Semoga isteri arwh Puan Fazreen tbah dengan apa yang berlaku yang maha esa lebih sayangkan dirinya pada dua ramadan disaat umat islam baru dua hari berpuasa dia pergi dijmput ilahi.

Punca sebenar kejad1an tidak dapat dipastikan dan dimana berlakunya kemaIangan membabitkan renjatan dan kebakaran elektrik tersebut yang meng0rbankan arwh Firdaus, moga r0hnya tenang disana. Al fatihah.

MT

Be the first to comment on "Di Bulan Mulia Abang Prgi, TinggaIkan Isteri Dan Ank Perempuan Baru Berusia Empat BuIan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*