Reb4h Secara Tiba2, Lelaki MninggaI Dunia Ketika Khusyuk Imamkan Solat Terawikh

Sesungguhnya sebagai umat Islam, sudah tentu setiap dari kita menginginkan pengakhiran yang baik atau husnul khatimah saat dijemput bertemu Allah SWT di negeri abadi. Begitulah seperti kisah seorang lelaki Indonesia ini.

Baru-baru ini media melaporkan seorang lelaki mninggaI dunia ketika sedang mengimamkan solat tarawih di sebuah masjid Surabaya, Indonesia.

Berita tersebut disampaikan oleh akaun Instagram @generasi_muda_nu_official menerusi sekeping gambar beserta kapsyen menerangkan perihal kejad1an.

Jsad terbujur k4ku di ruang solat

Dalam gambar itu, dilihat lelaki berkenaan sedang terbaring sambil memakai kemeja batik berlengan panjang dan kain pelekat berwarna hijau. Tangannya pula dilihat berada di atas perut seakan masih menunaikan solat.

Difahamkan lagi menurut sksi, lelaki bernama Chadisin itu dikatakan rbah secara tiba-tiba ketika mengimamkan solat Tarawih.

Memetik laporan Tribunnews, para jemaah cuba memberi bntuan pernfasan kepada lelaki tersebut namun tidak berjaya dan Chadisin disahkan mninggaI dunia tidak lama selepas itu.

“Innalillahi wa inna ilaihi roji’un. Keluarga Besar Generasi Muda NU turut berdvka atas wafatnya Sahabat Ustadz Chadisin ketika beliau menjadi imam solat Tarawih. Husnul Khatimah. Al-Fatihah,” tulis akaun itu di ruangan kapsyen.
Semoga husnul khatimah

Menjengah ke ruangan k0men, rata-rata netizen mendoakan agar Chadisin ditempatkan dalam kalangan orang beriman kerana mninggaI dunia ketika sedang mengimamkan solat.

Innalillahi wa inna ilaiihi roji’un.

Sumber: Tribun News, Instagram @generasi_muda_nu_official, BD

Be the first to comment on "Reb4h Secara Tiba2, Lelaki MninggaI Dunia Ketika Khusyuk Imamkan Solat Terawikh"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*