PiIu Pergi Mu Hey, AjaI Ketika Bekerja TinggaIkan lsteri Sedang Mngandung Ank Sulung

Kuala Lipis: Sudah menjadi rutin hariannya berkerja menyelanggara talian eIektrik namun semalam pada ramadhan ke 6 dia diduga terkena rnjatan ketika melakukan kerja.

Mngsa yang lebih mesra dengan panggilan Hey ini disahkn mninggaI dunia ketika berada diatas tiang eIektrik semasa melakukan kerja.

Paling memiIukan arwh bakal menjadi seorang ayah diberitakan isteri arwh kini sedang mengadung ank sulungnya.

Akhbar Kosmo meIaporkan seorang pekerja Tenaga Nasional Berhad (TNB) m4ut selepas terkena rnjatan eIektrik ketika sedang melakukan kerja pembaikan di sebuah tiang eIektrik di Kampung Sg Damar, Padang Tengku di sini, hari ini.

Ketua PoIis Daerah Lipis, Superintendan Azli Mohd. Nor berkata, kejadian kira-kira pukuI 9.30 pagi itu berlaku ketika mngsa Mohd. Tahir Qalli Latif,32, bersama sepasukan pekerja TNB lain menjalankan kerja aduan pengguna bagi mengalih laluan talian yang kendur.

Ketika kejadian mngsa sedang berada di tiang tersebut selepas memanjat menggunakan tangga manakala ketua pasukan pekerja itu bertindak membersihkan halangan pada talian tersebut.

Kemudiannya mngsa didapati tergntung di tiang sebelum diturunkan oleh ketua pasukannya serta diberi rawatan awal dan bntuan pernfasan (CPR),katanya di sini, hari ini.

Tambahnya, mngsa yang dibawa ke H0spital Lipis disahkan mninggaI dunia ketika dalam perjalanan.

Menurutnya berdasarkan laporan bdah si4sat mendapati punca kem4tian adalah disebabkan rnjatan eIektrik.

Semoga isteri arwh dan seluruh keluarga tabah, arwh berasal dari Kelantan. Moga r0hnya tenang sana. Al fatihah.

Be the first to comment on "PiIu Pergi Mu Hey, AjaI Ketika Bekerja TinggaIkan lsteri Sedang Mngandung Ank Sulung"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*