TuIar F0to Dengan Dua Wanita Sksi, PU Amin Tampil Jwab T0hmahan Ntizen

Tiada angin tiada ribut, baru-baru ini tuIar beberapa gambar memperlihatkan Pencetus Ummah (PU) Amin bergambar bersama 2 wanita sksi menampakkan aur4t dalam satu majlis yang diadakan di bulan Ramadan

Gambar-gambar tersebut dik0ngsi di laman Instagram oleh pemilik akaun @nadiraisaac, dipercayai individu yang mengadakan majlis tersebut.

Memetik temubual bersama Utusan, lelaki berusia 31 tahun itu bagaimanapun menganggap perkara terbabit tidak saIah memandangkan dirinya bukan berpeIukan atau menyntuh wanita-wanita tersebut.

Menurut pemilik nama Mohamad Amirul Amin Maula Lokman Hakim itu, dia sedar gambar yang diambil oleh individu tertentu pada malam Sabtu lalu di sebuah hotel terkemuka di ibu negara akan dimuat naik dalam laman sosiaI.

Malah, dia turut menduga akan menerima kec4man orang ramai.

“Betul, pakaian mereka tidak menutup aur4t. Tapi tak akanlah bila orang nak bergambar saya nak kata ‘tak boleh, awak ahli ner4ka’? Samalah juga jika ada golongan mak ny4h yang nak bergambar, tak akan saya nak cakap begitu?

“Orang perIi dan sndir saya senyum dalam gambar itu. Habis, dah namanya ambil gambar, tak akanlah saya nak buat muka mrah pula?

“Pula itu, ada kalangan warganet yang k0men itu sengaja jadikan ia bahan perbaIahan parti poIitik pula,” katanya semasa dihubungi Utusan Malaysia hari ini.

Dijemput menghadiri majlis berbuka puasa sebagai pembaca doa

Jelas Amin lagi, dia hadir ke majlis berbuka puasa itu sebagai tetamu jemputan untuk membaca doa selain memberi tazkirah Maghrib sebelum pulang menunaikan tanggungjawab sebagai imam di sebuah masjid.

“Sebelum pergi pun, saya dah bincang dengan isteri dan rakan-rakan. Semua kata ini peluang untuk berdakwah dan itulah yang saya lakukan semasa berada di majlis berkenaan.

“Depan-depan saya cakap semasa beri tazkirah kepada semua tetamu yang hadir. Saya sentuh mengenai topik pematuhan pakaian, sens1tiviti di bulan Ramadan, kuasa dan keampunan Allah SWT, semua nampak gembira dan menerima baik bila dengar ceramah saya.

“Selama ini orang asyik kata saya cuma cakap dan nasihat orang dalam Faceb0ok saja, bila saya turun padang macam ini dan bukannya cuma berada di surau atau masjid, pun kena kec4m juga? Macam mana ini?” katanya.

Dalam pada itu, bekas peserta Pencetus Ummah itu telah pun meminta agar gambar tersebut diturunkan daripada pemilik akaun media sosial tersebut. Namun nampaknya, permintaan itu masih belum dituruti.

Selain itu, dia juga tidak menolak andaian sekiranya gambar itu akan digunakan bagi tujuan melonjakkan jenama pr0duk tertentu tanpa pengetahuannya dan mendoakan semua yang terlibat mendapat hidayah.

Tak reti jaga air muka sendiri, jagalah air muka Ustaz tu.

Menjengah ke ruangan k0men perk0ngsian lnstagram tersebut, rata-rata netizen mengec4m tndakan wanita itu kerana memuat naik gambar yang boleh menimbulkan ftnah berkenaan.

Terdahulu, 2 keping gambar yang memaparkan dirinya bersama dua wanita sksi dalam sebuah majlis tersebar meluas setelah ia dik0ngsi oleh seorang daripada wanita tersebut di dalam akaun media sosialnya.

Sumber: Utusan Online (Siti Athirah Zulkifly), Instagram @nadiraisaac, omm

Be the first to comment on "TuIar F0to Dengan Dua Wanita Sksi, PU Amin Tampil Jwab T0hmahan Ntizen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*