[VlDEO] Dulu TuIar Suami HiIang Ingatan, Kini Sihat Selepas 5 Tahun TerIantar

“Macam tak percaya Allah bagi peluang kedua. D0ktor jangka dulu pun dapat hdup enam bulan je, tapi kuasa Allah SWT,” tulis Siti Rohayu Ibrahim.

Siti Rohayu adalah isteri kepada Muhamad Ridhwan Mohd Zaki, lelaki yang hiIang ingatan ak1bat kemaIangan jalan raya pada 2017.

Sebelum ini, peng0rbanan wanita berusia 31 tahun itu sering menjadi perhatian netizen kerana keperitan dan ketabahan menjaga suaminya selain dua ank mereka yang kecil.

Kini, selepas lima tahun, tiada apa mampu diungkapkan selain luahan syukur dengan keajaiban dikurniakan Allah SWT apabila melihat suaminya yang berusia 30 tahun itu mula beransur sihat seperti biasa.

Menerusi platform TikT0k, Siti Rohayu berk0ngsi beberapa video mengenai kesihatan suaminya yang dilihat mula menunjukkan perkembangan p0sitif sejak akhir tahun lalu.

KoIeksi video lain memaparkan Muhamad Ridhwan sudah boleh bertutur secara perlahan-lahan dengan bergurau senda bersama isterinya selepas beberapa tahun terlantar ‘memb1su’ tanpa kata.

Tidak pernah jemu mengembalikan ingatan suaminya, peng0rbanan Siti Rohayu meraih pujian ramai yang disifatkan satu dalam sejuta kerana tidak berputus asa dalam menjaga pasangan hingga ke akhir hayat.

Malah, rata-rata turut tumpang gembira melihat daya ingatan Muhamad Ridhwan kembali puIih serta keadaan fizikal yang sihat sekali gus bersyukur dengan kebesaran Allah SWT.

Sumber: TikTok @sitirohayu303, omm

Be the first to comment on "[VlDEO] Dulu TuIar Suami HiIang Ingatan, Kini Sihat Selepas 5 Tahun TerIantar"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*